fbpx
Україна облаштовує кордон з Росією на Сумщині

Україна облаштовує кордон з Росією на Сумщині

ДПСУ Кордон Росія Сумщина Сусіди Україна

Триває активне інженерне облаштування кордону з Росією на Сумщині.

Про це інформує Мілітарний.

Держприкордонслужба продовжує системну роботу з посилення інженерного облаштування державних рубежів, повідомляють у відомстві. Особлива увага приділяється ділянці українсько-російського кордону.

Відповідно до відомчих заходів прикордонної служби створені комплексні інженерні групи. Їх першочерговим завданням є облаштування протитранспортних загороджень на загрозливих напрямках з подальшим нарощенням інших елементів інженерного облаштування.

Зокрема, роботи тривають в межах Сумської області. До них залучається техніка інженерних підрозділів прикордонного загону та інших органів охорони кордону, – йдеться у повідомленні.

Також для обладнання кордону в рамках взаємодії залучена і спеціальна військова інженерна техніка, яка значно посилює можливості при проведені цих робіт.

Відповідно до законодавства та рішення РНБО Держприкордонслужба спільно з Держгеокадастром та органами місцевого самоврядування активізувала роботу з інвентаризації земельних ділянок шириною 30-50 метрів уздовж лінії державного кордону, які мають надаватися органам прикордонного відомства для будівництва та утримання інженерно-технічних та фортифікаційних споруд.

Належне облаштування державного кордону має не лише безпековий, але й оборонний аспекти.

На рівні з підвищенням прикордонної безпеки – зниження міграційного ризику, небезпеки переміщення засобів терору, зброї, наркотичних речовин та товарів.

Окрім цього, фортифікаційні елементи ускладнюють дії противника у випадку збройної агресії.

Також в практику впроваджується комплексна модель охорони та захисту державного кордону. Інтегрована система базується на поєднанні інженерних елементів з технічними засобами контролю.

Нещодавно Служба безпеки України спільно з Національною гвардією і поліцейськими Волинської та Рівненської областей провели антитерористичні навчання поблизу кордону з Республікою Білорусь.

ДПСУ Кордон Росія Сумщина Сусіди Україна