fbpx
Україна отримає від Британії далекобійну артилерію та протикорабельні ракети

Україна отримає від Британії далекобійну артилерію та протикорабельні ракети

Артилерія Велика Британія Війна з Росією Військова допомога Протикорабельні ракети (ПКР) Україна

Збройні Сили України отримають від Британії далекобійну артилерію, протикорабельні ракети та безпілотники.

Про це йдеться в офіційній заяві уряду Великої Британії.

Прем’єр-міністр Борис Джонсон 19-го травня поговорив із президентом України Зеленським, щоб обговорити низку питань, включаючи військову підтримку та глобальну продовольчу безпеку.

Президент Зеленський проінформував про ситуацію на Донбасі й боротьбу, що продовжується, за повернення всієї суверенної території України

Також про протидію російської дезінформації.

Володимир Зеленський. Фото: ЗМІ України

Прем’єр-міністр Британії підкреслив своє незгасне захоплення відважними захисниками Маріуполя та закликав Росію з гідністю та повагою ставитися до будь-яких військовополонених.

Відзначивши нещодавнє оголошення про додаткову військову допомогу Великої Британії у розмірі 1,3 мільярда фунтів стерлінгів для України, прем’єр-міністр розповів про підтримку, що надається обороні України.

Підтримка включає далекобійну артилерію, протикорабельні ракети та безпілотні літальні апарати.

Офіційно поки не розголошується назви систем, які отримають Збройні Сили України.

Лідери обговорили хід переговорів та домовилися активізувати роботу з союзниками, включаючи США, Францію та Німеччину, для визначення довгострокової архітектури безпеки України.

Прем’єр-міністр висловив серйозне занепокоєння зростанням глобальних наслідків незаконного вторгнення Росії та боягузливої ​​й безрозсудної блокади президентом Путіним чорноморських портів України.

Борис Джонсон. Фото: ЗМІ Британії

Вони розглянули варіанти відкриття найважливіших морських та наземних шляхів доставки українських запасів зерна та зобов’язалися направити свої команди на термінову роботу над наступними кроками. На завершення прем’єр-міністр привітав Президента Зеленського з Днем вишиванки та підтвердив тверду солідарність Сполученого Королівства з народом України.

Артилерія Велика Британія Війна з Росією Військова допомога Протикорабельні ракети (ПКР) Україна