fbpx
Україна отримає від Франції нову партію САУ “Caesar”

Україна отримає від Франції нову партію САУ “Caesar”

Артилерія Військова допомога САУ САУ CAESAR Україна Франція

Франція надасть Збройним Силам України нову партію 155-мм самохідних артилерійських установок “Caesar”.

Про це повідомила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна.

Очільниця зовнішньополітичного відомства зазначила, що Франція дуже допомагає Україні в оборонному, військовому плані, в цьому зв’язку підтримує контакти з українською владою і знає потреби з українського боку та які у Франції є можливості, щоб відповісти на ці заявки.

Міністр нагадала, що нещодавно президент Франції Еммануель Макрон підтвердив відповідь на такий запит від Президента України Володимира Зеленського продовжувати французьку допомогу у військовому плані.

Скоро будуть нові поставки САУ Caesar, і ми будемо продовжувати в цьому контексті співпрацю“, – сказала Колонна.

Також самохідні артилерійські установки “Caesar” – не єдина зброя, яка надходить Україні з Франції.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному з французькою колегою Катрін Колонною брифінгу в Києві.

Глава української дипломатії відзначив лідерство Франції і бажання щиро допомогти Україні перемогти у війні проти росії. У цьому контексті він нагадав про схвальні відгуки українських військових, у тому числі головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, про французькі гаубиці Caesar.

САУ “Caesar” бійців 55 ОАБр. Травень 2022. Фото: ЗСУ

Я наголосив сьогодні, що потреба в наданні Україні додаткових артилерійських систем 155 калібру залишається надзвичайно актуальною. Нам для перемоги в битві на Донбасі потрібно суттєво зміцнити наш артилерійський потенціал, тому ми сьогодні обговорили з моєю колегою це питання“, – сказав Кулеба.

Він також зазначив, що гаубиці Caesar – не єдина зброя, яка надходить з Франції, і за всі види озброєнь Україна дуже вдячна.

Нагадаємо, в Україні САУ “Caesar” стали на озброєння артилеристів 55-ї окремої артилерійської бригади “Запорізька Січ”.

САУ “Caesar” бійців 55 ОАБр. Травень 2022. Фото: ЗСУ

САУ “Caesar” – французька колісна 155 мм самохідна гармата розробки GIAT Industries. Довжина ствола – 52 калібри. Скорострільність – 6 пострілів за хвилину. “Caesar” здатний використовувати всю номенклатуру натівських 155-мм артснарядів.

Артилерія Військова допомога САУ САУ CAESAR Україна Франція