fbpx
Україна отримає від Німеччини польовий шпиталь

Україна отримає від Німеччини польовий шпиталь

Європа Медицина Німеччина Світ Україна

Українські військові отримають від Німеччини польовий шпиталь у рамках підтримки України.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на інтерв’ю міністра оборони ФРН Крістін Ламбрехт виданню Welt am Sonntag.

Уряд ФРН вже у лютому передасть Україні польовий шпиталь з необхідним обладнанням для військових, заявила міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт.

Повністю споряджений польовий шпиталь буде переданий, включно з необхідною підготовкою, і це все буде співфінансовано Німеччиною на суму 5,3 мільйона євро

Німеччина закликає врегулювати ситуацію, яка склалась із концентрацією російських військ біля кордонів України, виключно дипломатичними зусиллями.

Міністр оборони ФРН Крістін Ламбрехт. Фото: ЗМІ Німеччини

«Я розумію бажання підтримати Україну, і це саме те, що ми вже робимо», – заявила міністр.

Міністр оборони Німеччини також підкреслила, що країна лікує тяжко поранених українських військовослужбовців у своїх військових шпиталях.

Але Берлін поки що не готовий постачати Києву зброю, сказав міністр.

«Ми маємо зробити все для деескалації. Наразі постачання зброї щодо цього не допоможуть, на це є згода в уряді Німеччини», — сказала Ламбрехт.

Вона також підтримала міністра закордонних справ Німеччини Анналену Бербок, яка заявила, що Німеччина не критикуватиме інші країни за готовність постачати зброю Україні.

Міністр також додала, що газопровід «Північний потік-2» не буде введено в експлуатацію у разі нападу Росії на Україну.

Нагадаємо, нещодавно Німеччина отримала запит Естонії на схвалення поставок зброї в Україну. Запит вивчається та перебуває на відомчому узгодженні повідомила прессекретарка міністерства оборони ФРН. Процес має бути також скоординований із Фінляндією.

Європа Медицина Німеччина Світ Україна