fbpx
Україна отримала доступ до ексклюзивних супутникових даних GEOSAT 2

Україна отримала доступ до ексклюзивних супутникових даних GEOSAT 2

Космос Розвідка Супутник Україна

Україна отримує доступ до ексклюзивних даних супутника GEOSAT 2. Це стало можливим завдяки угоді, яку уклала компанія EOS, що належить бізнесмену Максиму Полякову.

Про це повідомляє The Universe. Space. Tech

Домовленості досягли місяць тому. За нею Україна де-факто стає співвласником мультиспектрального оптичного супутника GEOSAT 2. Супутник надає дані з надвисокою роздільною здатністю. Україна зможе отримувати дані щодо території на відстані у 100 км від її державних кордонів.

Можливість отримувати знімки такої якості дозволить посилити космічну розвідку та підвищити якість збору інформації про збитки, які Росія завдала Україні в ході війни.

“Реальні виклики, з якими зіткнулася Україна, показали нестачу якісних супутникових знімків для багатьох напрямів. Наш доступ до GEOSAT 2 буде корисним для всіх галузей економіки України, які використовують супутникову аналітику у своїй діяльності в довгостроковій перспективі. Однак дуже важливим є доступ до супутникових даних саме для оперативної військової розвідки”, – заявив Максим Поляков.

Також Поляков зазначив, що готовий інвестувати у військові та розвідувальні технології спрямовані на захист України. За його словами, Україна не повинна залежати від зволікань міжнародних партнерів.

Система GEOSAT 2 надає високоякісні та економічно вигідні послуги клієнтам по всьому світу. Супутник працює на сонячно-синхронній орбіті з середньою висотою 620 км з місцевим часом висхідного вузла (LTAN) 10 годин 30 хвилин, що дозволяє отримувати дані з частотою середнього часу повторного відвідування два дні по всьому світу (один день у середніх широтах).

 

Космос Розвідка Супутник Україна