fbpx
Україна повернула 75 військовополонених

Україна повернула 75 військовополонених

Військовополонені Обмін полоненими Росія Україна

Україна повернула на батьківщину з російського полону 71 військовослужбовця та чотирьох цивільних.

Про це йдеться у повідомленні Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Уперше з лютого цього року відбувся обмін полоненими між Україною та Росією. З російського полону вдалося повернути 75 оборонців та цивільних.

Серед визволених захисників — 70 чоловіків та 5 жінок, 6 офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу. Щонайменше третина з врятованих мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність.

Додому повернулися:

  • 37 бійців ЗСУ;
  • 21 нацгвардієць;
  • 7 прикордонників;
  • 6 бійців тероборони;
  • 4 цивільні українки.

Серед визволених є 19 людей, які захищали острів Зміїний, 10 оборонців Маріуполя та 14 військових, які охороняли Чорнобильську АЕС.

У Координаційному штабі повідомили, що сьогоднішній обмін став 52-м з початку повномасштабного вторгнення РФ. За весь час визволити з полону окупантів вдалося вже 3210 захисників України.

Зазначається, що сьогоднішній обмін став можливим, зокрема, завдяки активній участі Об’єднаних Арабських Еміратів.

Російське міністерство оборони також повідомило, що в результаті обміну їм вдалося повернути на батьківщину 75 росіян. Вони були доставлені літаками військово-транспортної авіації в Москву.

Нагадаємо, що попередній обмін полоненими відбувся чотири місяці тому, 8 лютого 2024 року. Тоді Україна повернула з російського полону 100 військовослужбовців.

Військовополонені Обмін полоненими Росія Україна