fbpx
Україна пропонує двигун 6ТД-2 для турецької САУ Firtina II

Україна пропонує двигун 6ТД-2 для турецької САУ Firtina II

Азія Артилерія ОПК САУ Світ Співпраця Сусіди Туреччина Україна

Україна пропонує дизельний двигун 6ТД-2 для турецької самохідної артилерійської установки (САУ) Firtina II калібру 155-мм.

Про це інформує Мілітарний.

В рамках міжнародної оборонної та аерокосмічної виставки Saha Expo-2021, яка проходила з 10 по 13 листопада у Стамбулі, Україна запропонувала оснастити дизельним опозитним 6-циліндровим двотактним двигуном 6ТД-2, нову турецьку 155-мм САУ на гусеничному шасі, пише Defence Turkey.

Про це стало відомо із презинтації пропозицій щодо співпраці в оборонній сфері, яку представила українська сторона своїм турецьким партнерам під час заходу під назвою «Співпраця оборонної промисловості Туреччини та України».

Також виступаючи перед присутніми, генеральний директор державної компанії «Укрспецекспорт» Вадим Ноздря зробив важливі заяви про експорт товарів до Туреччини та поточні роботи.

Вадим Ноздря зазначив, що український дизельний двигун 6ТД-2 потужністю 1200 к.с. пропонується для проекту турецької САУ нового покоління Firtina II.

Firtina II

САУ Т-155 Firtina II є турецьким варіантом південнокорейської самохідної гаубиці K9 Thunder калібру 155 мм.

Оновлена  машина в порівннянні з попереднім варіантом Т-155 Firtina отримала нову систему управління вогнем, що враховує велику кількість параметрів, необхідних для підвищення точності стрільби. Для навідника та командира впроваджено тепловізійні та телевізійні прилади.

Встановлено кондиціонер, який підтримує постійну температуру для боєприпасів. Є повністю автоматична система перезарядки з маніпулятором, що дозволяє робити до восьми пострілів за хвилину. В результаті кількість членів екіпажу скорочено з п’яти до чотирьох осіб.

Завдяки застосуванню нових активно-реактивних боєприпасів максимальна дальність стрільби перевищує 40 000 метрів.

Ще однією особливістю цієї самохідки є кулеметний бойовий модуль із дистанційним керуванням на даху башти. Після всіх доробок маса зросла до 48 000 кг. Максимальна швидкість пересування по шосе становить – 60 км/год.

Двигун 6ТД-2 потужністю 1200 к.с. забезпечує рух техніки в будь-яких кліматичних умовах, у тому числі при температурі навколишнього повітря до +55° та з великою запиленостю повітря без обмеження швидкісних характеристик. Силова установка компактна, надійна, проста в обслуговуванні та експлуатації. Двигун постачається на експорт.

Азія Артилерія ОПК САУ Світ Співпраця Сусіди Туреччина Україна