fbpx
Україна розглядає закупівлю САУ Krab

Україна розглядає закупівлю САУ Krab

Артилерія Закупівлі ЗСУ САУ САУ KRAB Україна

Збройні сили України розглядають можливість закупівлі польських самохідних гаубиць калібру 155 мм типу «Krab».

Про це йдеться в інтерв’ю АрміїInform начальника ракетних військ і артилерії − начальника управління РВіА командування підготовки Командування Сухопутних Військ ЗСУ генерал-майора Андрія Маліновського.

Планується поступово отримати артилерійські системи калібру 155-мм зі стволами, що відповідають єдиному стандарту НАТО.

«Розглядається можливість закупівлі іноземних виробів типу «Krab» (Польща) з перспективою налагодити виробництво вітчизняних самохідних гаубиць на гусеничному ходу», – розповідає генерал-майор Андрій Маліновський.

Повідомляється, що передбачається поступово замінити артилерійські системи (2А36, 2А65, 2С19, 2С5) на 155-мм самохідні гаубиці на колісному шасі.

Генерал-майор Андрій Маліновський. Фото: АрміяInform

Також передбачається замінити окремі типи самохідних гаубиць (2С1 та 2С3) на 155-мм самохідні гаубиці на гусеничному шасі.

Додатково Андрій Маліновський повідомив, про плани створення школи самохідної та реактивної артилерії з 2021 року.

САУ «Krab» має польську ліцензійну башту від британської САУ AS-90 зі стволом калібру 155 мм довжиною у 52 калібри, та шасі від корейського САУ K9 Thunder виробництва Samsung Techwin.

Екіпаж бойової машини – 5 бійців, її вага – близько 50 тонн.

155-мм самохідна артилерійська установка «Krab» може вражати цілі на відстані у 40 км зі швидкострільністю до 6 пострілів за хвилину.

155-мм САУ Krab

У 2017 році САУ «Krab» брала учать виставці «Зброя та безпека – 2017» у Києві.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року 23 артилерійський полк зі складу 11-ї Любуської бронетанкової кавалерійської дивізії армії Польщі отримав перші 155-мм САУ Krab.

До польського підрозділу надійшов повний батарейний комплект з восьми 155-мм самохідних артилерійських установок та трьох машин управління.

Артилерія Закупівлі ЗСУ САУ САУ KRAB Україна