fbpx
Україна та Бельгія співпрацюватимуть в оборонній сфері

Україна та Бельгія співпрацюватимуть в оборонній сфері

Бельгія Європа Міністерство оборони (МОУ) Міністерство стратегічних галузей ОПК Співпраця Україна

Українські та бельгійські компанії підписали шість документів про початок співробітництва в оборонній промисловості.

Про це повідомило Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України (Мінстратегпром).

Сторони провели семінар оборонно-промислового комплексу (ОПК), який пройшов 23-24 січня.

У зустрічі взяли участь представники 33 українських, 8 бельгійських компаній, Асоціація бельгійської безпекової та оборонної промисловості (BSDI), а також представники урядового сектору оборони та безпеки обох країн.

Семінар організували для того, аби українські та бельгійські підприємці оборонної сфери налагодили зв’язки та домовились про співпрацю, а також зміцнити стратегічне партнерство бельгійського й українського ОПК.

Зокрема, між бельгійськими та українськими компаніями було підписано шість документів про старт співробітництва.

Генеральний директор АТ «Українська оборонна промисловість» Герман Сметанін зазначив, що завданням Укроборонпрому є не лише забезпечувати потреби Сил оборони України озброєнням та військовою технікою, але і опановувати виробництво нових видів продукції, впроваджувати передовий досвід і технології.

Також між оборонними відомствами України та Бельгії був підписаний Меморандум про взаєморозуміння.

«Сьогодні ми з гордістю оголошуємо про підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Міністром оборони Королівства Бельгія, Міністерством оборони України та Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України. Це сприяє гнучкості та високим технологічним можливостям бельгійської промисловості для довгострокового партнерства з українською промисловістю з метою реалізації стратегії українського уряду», – заявив національний директор з питань озброєнь Бельгії генерал-лейтенант Фредерік Гетін.

У 2024 році Бельгія планує надати Україні 611 мільйонів євро військової допомоги, а також допомогти модернізовувати Сили оборони.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров після телефонної розмови з очільницею оборонного відомства Бельгії Людивін Дедондер.

Також, Бельгія у березні відправить два двомісні своїх навчально-бойові літаки F-16BM до Данії, які будуть використовуватись для навчання українських льотчиків.

Бельгія Європа Міністерство оборони (МОУ) Міністерство стратегічних галузей ОПК Співпраця Україна