fbpx
Україна та НАТО проведуть спільні навчання в Одесі

Україна та НАТО проведуть спільні навчання в Одесі

«Непорушна стійкість – 2020» Навчання Співпраця Україна-НАТО Чорне море

У жовтні 2020 року Україна та НАТО проведуть спільні військові навчання в Одесі під назвою «Непорушна стійкість – 2020» (Coherent Resilience 2020).

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на інформацію оприлюдненою Урядовим вебпорталом.

Учасники з України та держав-членів НАТО відпрацьовуватимуть алгоритми дій у кризових ситуаціях, які можуть виникнути в Чорноморському регіоні.

Навчання «Непорушна стійкість – 2020» відбудуться 5-9 жовтня цього року в Одесі.

Напередодні Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба та заступник Генерального секретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки посол Беттіна Каденбах остаточно узгодили модальності проведення спільних навчань.

Спільні навчання України та НАТО Непорушна стійкість 2020

Україна та НАТО проведуть спільні навчання «Непорушна стійкість – 2020» в Одесі за участі 200 фахівців різних відомств та служб. З української сторони – представники понад 20 відомств, серед яких Рада національної безпеки і оборони України (РНБО), Міністерство оборони, Міністерство зовнішніх справ, Міністерство внутрішніх справ та органи системи МВС, Міністерство енергетики та захисту довкілля, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерство інфраструктури, Міністерство культури, молоді та спорту та інші. Також долучаться НАК «Нафтогаз України», Інститут стратегічних досліджень.

З боку Альянсу на навчаннях будуть представники центрів передового досвіду НАТО (зокрема – з енергобезпеки, кібербезпеки та морської безпеки), Представництва НАТО в Україні. Долучиться і Європейський центр досвіду з протидії гібридним загрозам.

Оцінюватиме взаємодію Вища морська школа США. За результатами навчань вони оцінять сильні і слабкі сторони взаємодії, а детальний аналіз і рекомендації нададуть на початку 2021 року.

«Непорушна стійкість – 2020» Навчання Співпраця Україна-НАТО Чорне море