fbpx
Україна та Туреччина реалізують понад 30 спільних оборонних проєктів

Україна та Туреччина реалізують понад 30 спільних оборонних проєктів

ОПК Світ Співпраця Сусіди Туреччина Україна

Україна і Турецька Республіка реалізовують понад 30 спільних оборонних угод та проектів.

Про це інформує Мілітарний.

За останні чотири роки кількість спільних проєктів України і Туреччини в оборонній сфері перевищила 30, пише «Укрінформ»

Про співпрацю між країнами йшлося в ході панелі про українсько-турецьку оборонну співпрацю в рамках виставки SAHA Expo-2021 у Стамбулі.

Генеральний директор ДК «Укрспецекспорт» Вадим Ноздря констатував, що в України та Туреччині подібні цілі – це розширення можливостей оборонної сфери та посилення збройних сил.

БПЛА Bayraktar TB2 з бортовим номером 72 Фото: ЗСУ

«Діалог наш триває та розвивається у різних вимірах в оборонній сфері… Україна має унікальний досвід в оборонній промисловості, пропонує різноманітні товари та продукцію. І ми переконані в тому, що для подальшої співпраці з оборонною промисловістю Туреччини маємо перспективи та простір для маневру», – сказав Ноздря.

Вадим Ноздря також окреслив наявні військово-технічні проєкти, над якими працюють Україна та Туреччина, та можливі подальні напрямки розвитку співпраці.

Посол України в Туреччині Василь Боднар зазначив, що турецькі оборонні компанії відкривають свої представництва та налагоджують виробництво в Україні.

Організатором заходу виступила Стамбульська асоціація компаній оборонної, авіаційної та космічної промисловості (SAHA) – найбільший у Туреччині та другий за розміром у Європі оборонно-аерокосмічний кластер.

Україна була представлена експозицією ДК «Укрспецекспорт», стендами компаній «Мотор Січ», «ФЕД», «Івченко-прогрес», «Радіонікс», ТОВ «Оборонні технології», асоціації «Укравіапром», Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Харківського національного авіаційного університету.

Турецька бойова безпілотна система MİUS

В рамках SAHA Expo-2021 турецька оборонна компанія Baykar замовила в українського державного підприємства «Івченко-Прогрес» реактивні двигуни АІ-322Ф та АІ-25ТЛТ.

Процес виробництва безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 у Туреччині

На початку жовтня стало відомо, що в Україні обрано місце для будівництва заводу з виробництва ударних безпілотників Bayraktar.

ОПК Світ Співпраця Сусіди Туреччина Україна