fbpx
Україна відправить миротворців до Боснії і Герцеговини

Україна відправить миротворців до Боснії і Герцеговини

Балкани Боснія і Герцеговина Європа Миротворча місія Світ Співпраця Україна

Україна відправить миротворців до Боснії і Герцеговини в рамках операції Althea сил Європейського Союзу EUFOR.

Про це стало відомо під час зустрічі Міністра оборони України Андрія Тарана з Високим представником Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки паном Жозепом Боррелем, повідомляє Український мілітарний портал.

Міністерство оборони України вже прийняло відповідне рішення по підтримці партнерів на Балканах.

Інформація про кількісний склад українських військових у місії, а також терміни реалізації не розголошуються.

Операція Althea сил Європейського Союзу EUFOR (European Union Force Bosnia and Herzegovina) – це військова місія в Боснії та Герцеговині для нагляду за військовим виконанням Дейтонської мирної угоди 1995 року. Є наступником місій НАТО в Боснії та Герцеговині SFOR and IFOR. Діє із 2 грудня 2004 року та регулюється мандатом Ради Безпеки ООН, котрий щорічно затверджує нову місію ще на один рік.

Місія ООН в Боснії та Герцоговині

Станом на березень 2019 року, сили EUFOR налічують 600 військовослужбовців з 20 країн, включаючи як членів Європейського Союзу так і тих, що не входять до ЄС, і навіть не розташовані в Європі.

Наразі у EUFOR беруть участь Албанія, Австрія, Болгарія, Чилі, Чехія, Франція, Греція, Угорщина, Ірландія, Італія, Польща, Португалія, Північна Македонія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швейцарія, Туреччина та Великобританія.

Балкани Боснія і Герцеговина Європа Миротворча місія Світ Співпраця Україна