fbpx
Україна відремонтує ще один Ан-32 для Шрі-Ланки

Україна відремонтує ще один Ан-32 для Шрі-Ланки

410 Завод ЦА Авіаремонт Авіація Азія Ан-24/26/30/32 ПС Шрі Ланки Україна Шрі-Ланка

Україна відремонтує ще один військово-транспортний літак Ан-32 для Шрі-Ланки.

Про це інформує Мілітарний.

Генеральний директор Державного підприємства «Завод 410 цивільної авіації» Олександр Пащенко розказав в інтерв’ю агенції «ОПК», що після ремонту трьох попередніх бортів, замовлено відновлення ще одного літака.

Перед підписанням акту виконаних робіт у червні 2021 року, літаки пройшли необхідні наземні та льотні випробування.

Четвертий борт є найважчим за технічним станом і тому наші авіаремонтники очікує важливий виклик.

…найближчим часом отримаємо ще й четвертий борт для проведення робіт в інтересах цього [Шрі-Ланки] замовника, – розказав Олександр Пащенко.

Літаки Ан-32Б Повітряних сил Шрі -Ланки після ремонту

Попередні три борти прибули до України для проведення капітального ремонту 11 серпня 2020 року і менше ніж за рік повернулись до активної служби.

Перед цим фахівці ДП «Антонов» надали технічну допомогу Військово-повітряним Силам Шрі-Ланки у підготовці літаків до технічного перельоту до України.

Інформація про відповідний ВПС Шрі-Ланки в Україні вперше з’явилась у липні 2020 року, коли ДП «Укрінмаш» повідомила про майбутні капітальний ремонт та продовження ресурсів та строків служби 3-х літаків Ан-32Б.

Про те що Україна готова ремонтувати та постачати запчастини для Ан-32 ВПС Шрі-Ланки розмови йшли вже давно.

У 2010 році в ході візиту президента Шрі-Ланки Махінда Раджапакса, делегація Шрі-Ланки відвідала ДП «Антонов» з метою ознайомлення можливостей наших підприємств як з ремонту, так і виробництва нових бортів різних типів.

Вітчизняне авіаремонтне підприємство проведе капітальний ремонт, подовження технічного ресурсу та призначеного календарного терміну служби літаків Ан-32Б.

410 Завод ЦА Авіаремонт Авіація Азія Ан-24/26/30/32 ПС Шрі Ланки Україна Шрі-Ланка