fbpx
Україна закрила район Чорного моря для бойових стрільб – наразі випробовують «Богдану»

Україна закрила район Чорного моря для бойових стрільб – наразі випробовують «Богдану»

Випробування Державний випробувальний полігон «Алібей» ЗСУ Україна Чорне море

Україна закрила частину Чорного моря для випробувань перспективних зразків озброєння з виконанням бойових стрільб.

Про це інформує Мілітарний.

У період 20 – 23 жовтня на полігоні «Алібей» будуть проведені бойові стрільби під час випробувань перспективних зразків озброєння. У зв’язку з цим район в північно-західній частині Чорного моря буде закритий для цивільних судів, пише сайт Ukrainian Shipping Magazine.

Відповідні попередження отримали в портах і судноплавних компаніях, чиї судна знаходяться або прямують в цю частину моря. Перекривати район будуть щодня з 6:00 до 15:00 години.

Офіційний сайт Тузлівської територіальної громади Одеської області повідомляє:

“Міністерство оборони України, Командування повітряних сил Збройних Сил України інформує про продовження другого етапу стрільбової частини попередніх випробувань дослідного зразка виробу шифр «Богдана», у цей період на полігоні «Алібей» будуть проведені бойові стрільби”.

Проведення пусків Вільха-М 31 березня 2020 року 1

З метою недопущення нещасних випадків, перебування сторонніх осіб на території полігону та прилеглій території на час проведення стрільб заборонено.

Попередній етап заводських випробувань дослідного зразка вітчизняної 155-мм самохідної артилерійської установки (САУ) «Богдана» розпочався у травні цього року, на загальновійськовому полігоні Збройних Сил України «Широкий Лан».

У межах виконання дослідно-конструкторської роботи, відбувалися вогневі випробування, які мали на меті перевірити реалізовані конструкторські рішення у цьому дослідному зразку артилерійського озброєння до вимог технічого завданя.

Колісна САУ «Богдана»

Українська САУ 2С22 «Богдана» розробляється за рішенням Міноборони та ПАТ «Краматорський завод важкого верстатобудування» в рамках дослідно-конструкторської роботи за державним оборонним замовленням з лютого 2016 року.

Вперше український зразок показали 14 липня 2018 року, а вже 24 серпня того ж року САУ 2С22 «Богдана» була на військовому параді на честь Дня незалежності України.

Стрільба з ОТРК «Точка-У» на полігоні «Алібей»

Також, у липні на полігоні «Алібей» відстрілялася модернізована ракета «Точка-У» та реактивний боєприпас «Тайфун-1» до БМ-21 «Град». У рамках практичних стрільб здійснено 4 запуски боєприпасів.

Випробування Державний випробувальний полігон «Алібей» ЗСУ Україна Чорне море