fbpx
Україна замовляє велику кількість Javelin

Україна замовляє велику кількість Javelin

Javelin Закупівлі ПТРК Україна-США

Україна звернулася до Сполучених Штатів із запитом про продаж більшої кількості протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Про це в інтерв’ю “Радіо Свобода” повідомив тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор

Україна “хотіла б придбати більше Javelin” з оборонною метою за програмою зовнішніх військових продажів Міністерства оборони США, уточнив американський дипломат.

Видання уточнило, що ще в березні 2019-го року спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер повідомив, про зацікавленість Україною в отриманні більшої кількості протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Інформацію про підготовку контракту на закупівлю великої партії летальної зброї в США нещодавно розказав посол України в США Валерій Чалий, щоправда він не назвав ніяких позицій.

В листопаді 2018-го року стало відомо про наміри озброїти американськими Javelin українські частини десантно-штурмових військ. Тоді про це розказав тогочасний президент України Петро Порошенко.

Перші 210 протиракетних ракет Javelin і 37 пускових установок були доставлені в Україну наприкінці квітня 2018 року та вже пройшли випробування на одному з загальновійськових полігонів.

Пізніше Пентагон уклав контракт WP31P4Q-13-C-0129 на виробництво протитанкових ракетних комплексів Javelin для поставок за кордон, в тому числі і для нашої держави:

Вартість угоди складає понад $307,5 ​​мільйона. Комплекси планується поставити Україні, Австралії, Естонії, Литві, Тайваню і Туреччині.

Відповідно до контракту виробництво цієї партії комплексів має бути завершено до 31 серпня 2021 року. Виробництвом займатиметься консорціум Raytheon-Lockheed Martin Javelin

Javelin Закупівлі ПТРК Україна-США