fbpx
Україна зацікавлена у базах для відновлення техніки та будівництві патронного заводу – Резніков

Україна зацікавлена у базах для відновлення техніки та будівництві патронного заводу – Резніков

Війна з Росією Військова допомога Міністерство оборони (МОУ) Олексій Резніков Ремонт/обслуговування техніки Сусіди Україна

Міністр оборони Олексій Резніков під час онлайн-конференції «Будуємо разом» повідомив, що Україна зацікавлена у будівництві баз для ремонту комплектуючих західної техніки та патронного заводу.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

Він зазначив, що зараз Україна отримала велику кількість новітнього озброєння, яке потрібно обслуговувати. Тому держава розглядає можливість для створення спільних підприємств для обслуговування техніки як у східній Європі, так і на території західної України.

Сьогодні це величезний полігон, на якому будуть проходити випробування. А це означає, що технологічні речі, інноваційні рішення і пропозиції будуть тут мати попит. Тому утворення спільних підприємств, нехай навіть вони будуть розміщені спочатку в країнах східної Європи, але для України, нехай вони будуть розміщені на теренах західної України в захищених місцях, але це сьогодні вже реальний запит“, – сказав Міністр оборони України Олексій Резніков.

Він підкреслив, що існує “невичерпний перелік” всього, що пов’язано з підвищенням обороноздатності України. Це має спонукати сектор безпеки та оборони, а також бізнес-інвестиції.

Створення баз із відновлення запчастин, різних комплектуючих для техніки та навіть патронного заводу є актуальним“, – зазначив він.

Ремонт бронетехніки Збройних Сил України. 2015 рік. Фото: Генштаб ЗСУ

Олексій Резніков повідомив, що зараз до Сил оборони України у зв’язку з мобілізацією до 700 тисяч військовослужбовців ЗСУ, 90 тисяч – до Національної гвардії, 100 тисяч – Національна поліція та 60 тисяч прикордонників.

Таким чином нині понад 1 мільйон осіб забезпечують діяльність сектору оборони та безпеки.

Нагадаємо, волонтери придбали шість сучасних мобільних станцій для ремонту американських позашляховиків HMMWW, які використовують Збройні Сили України.

Крім того, відомо, що з ремонтом та модернізацією техніки Україні вже допомога Словаччина, Чехія  та Болгарія.

Війна з Росією Військова допомога Міністерство оборони (МОУ) Олексій Резніков Ремонт/обслуговування техніки Сусіди Україна