fbpx
Українець з Французького легіону загинув від вибуху у Малі

Українець з Французького легіону загинув від вибуху у Малі

Африка Європа Малі Світ Україна Франція

Капрал 1-го полку кавалерії Французького іноземного легіону українець Дмитро Мартинюк, що напередодні був поранений у Малі, 1 травня помер у військовому госпіталі Персі під Парижем.

Про це повідомляє Міністерство оборони Франції.

Причиною смерті стали рани, які він отримав від вибуху саморобного пристрою у Малі 23 квітня.  Міністр висловив співчуття родині загиблого.

Українець Дмитро Мартинюк виконував завдання у складі сил, що проводять операцію “Бархан”.

“Міністр збройних сил віддає належне цьому легіонеру, який загинув за Францію. Вона вклоняється тим відданим, які втілюють силу Іноземного Легіону. Франція вдячна тим, хто її обрав, тим, хто віддає своє життя за це.
Міністр Збройних Сил висловлює співчуття своїй родині, близьким їй, побратимам по зброї. Все Міністерство збройних сил, зокрема армія та закордонний легіон, стоять разом у цьому болісному випробуванні.”, – йдеться на сайті відомства.

Операція, проходить на території Малі, Чаду, Буркіна-Фасо, Мавританії та Нігеру проти ісламістських терористичних угруповань цих країн.

В складі “Бархану” контингент з 6000 французьких військових. Підтримку Франції надають збройні сили Великобританії та Естонії.

Африка Європа Малі Світ Україна Франція