fbpx
«Українська бронетехніка» збудує новий завод боєприпасів

«Українська бронетехніка» збудує новий завод боєприпасів

«Українська бронетехніка» Виробництво боєприпасів ОПК Україна

«Українська бронетехніка» планує розширити виробництво артилерійських боєприпасів, збудувавши новий завод в Україні.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю «Мілітарному» розповів директор компанії Владислав Бельбас.

Цей рік мине під прапором боєприпасів. Ми плануємо відкрити в країні ще один завод, який дозволить нам значно збільшити наші обсяги поставок“, – розповів Бельбас.

Керівник компанії відмовився назвати тип боєприпасів, що мають вироблятись на новому підприємстві. Однак зазначив, що вони не планують виробляти 152 мм снаряди радянського зразка.

Наразі «Українська бронетехніка» вже володіє потужностями, які випускають весь спектр мінометних снарядів від 60 до 120 мм, а також 122-мм артилерійські постріли. Мова йде про випуск більше ніж сотні тисяч снарядів на рік.

Окрім нарощення об’ємів виробництва українська промисловість спромоглась суттєво збільшити ступінь локалізації їх виробництва.

Виробництво артилерійських мін на заводі "Української бронетехніки". Фото: "Мілітарний".

Владислав Бельбас розповів, що частка українських компонентів в них значно зросла за останній рік, зокрема, корпуси та підривачі для них виготовляються в Україні. Це дозволяє забезпечити стабільність поставок та незалежність від іноземних партнерів.

Фактично єдиними імпортними компонентами залишається порох та вибухівка. Саме вони наразі “диктують” реальні обсяги виробництва через дефіцит на світовому ринку.

Директор компанії не називає розцінок, однак зазначив, що вартість української військової продукції  нижча за аналоги іноземного виробництва. Проте розрив же між боєприпасами залишається незначним через значну складову імпортної сировини.

Окрім снарядів «Українська бронетехніка» також виготовляє 60 мм, 82 мм та 120 мм міномети, що постачаються Силам оборони.

За словами Бельбаса, потужності підприємства з виробництва мінометів завантажені на 100% до кінця 2024 року. На наступний рік виробництво вже законтрактовано на 50-70%. Однак він зазначив, що відсотки завантаженості є дуже умовними та не відображають реального потенціалу виробництва, про що детальніше розповів в інтерв’ю.

82-мм міномети від компанії «Українська бронетехніка». 2023 рік. Фото зі сторінки компанії

Нагадаємо, що на початку цього місяця компанія вперше представила свою нову розробку – бойову броньовану машину «Варта 2».

«Українська бронетехніка» Виробництво боєприпасів ОПК Україна