fbpx
Українська ППО знищила 74 дрони Shahed (оновлено)

Українська ППО знищила 74 дрони Shahed (оновлено)

Shahed-136 БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Київ Київська область ППО та ПРО ПС ЗСУ Україна

Уночі 25 листопада росіяни випустили по Україні рекордну кількість ударних ударних безпілотників типу Shahed.

Основним напрямком удару окупантів був Київ.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Усього було зафіксовано пуски близько 75 ударних дронів Shahed із двох напрямків.

Запуск безпілотників здійснили з району Приморсько-Ахтарська Краснодарського краю та району Курської області РФ.

Українська протиповітряна оборона працювала у щонайменше шести областях України: Київська, Сумська, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Кіровоградська.

До відбиття російської повітряної атаки були залучено зенітні ракетні війська, тактичну авіацію, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби.

Спочатку було повідомлено, що в результаті цієї ночі силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 71 ударний БПЛА Shahed-131/136. Переважна більшість російських безпілотників збита на Київщині. Однак, згодом у ПС ЗСУ уточнили, що було збито 74 безпілотників.

Відбій повітряної тривоги в столиці та області було оголошено тільки о 8.46 ранку, небезпека тривала понад 6 годин. У кількох районах Києва впали уламки російських безпілотників. Виникла пожежа в дитсадку.

За словами начальник КМВА Сергія Попка, в наслідок збиття ворожих БПЛА у Солом’янському районі у деяких будинках зафіксовано пошкодження вікон у квартирах.

За словами мера Києва Віталія Кличка, під час нічної атаки у Печерському і Соломʼянському районах Києва впали уламки безпілотникі. Уточнення інформації щодо наслідків повітряної атаки на столицю. В результаті нападу постраждало 5 людей. Наймолодшій, дитині – 11 років, найстаршій – 65. З них три гострих реакції на стрес. Ще у двох різані рани кінцівок. Усім вчасно надана медична допомога.

Також на Дніпропетровщині українська ППО знищила російську керовану авіаційну ракету Х-59.

Shahed-136 БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Київ Київська область ППО та ПРО ПС ЗСУ Україна