fbpx
Українська розвідка спростовує нарощування російських сил на кордоні

Українська розвідка спростовує нарощування російських сил на кордоні

ЗС Росії Росія Світ Сусіди Україна

Міністерство оборони України спростовує поширену інформацію про відновлення нарощування присутності російських військ поблизу українського кордону.

Про це інформує Мілітарний.

Головне управління розвідки Міноборони не зафіксувало додаткового перекидання російських сил на кордон із Україною, повідомили у пресслужбі оборонного відомства.

“За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, станом на 1 листопада 2021 року додаткове перекидання російських підрозділів, озброєння та військової техніки до державного кордону з Україною не зафіксовано”, – йдеться у повідомленні.

У Міноборони припускають, що оприлюднені в ЗМІ та інтернеті факти нарощування російських військ на українському напрямку є елементом спеціальних інформаційно-психологічних дій та плановими заходами в рамках переміщення військ після завершення навчань.

Воєнна розвідка України здійснює постійне спостереження за діями військ держави-агресора та зміни їх чисельності поблизу державного кордону України.

Напередодні у засобах масової інформації з’явилися повідомлення, що Росія стягує свої війська до кордону з Україною.

Нарощування російських сил

Поновлення скупчення російських військ біля кордону з Україною викликало занепокоєння серед деяких чиновників у США та Європі.

Співрозмовники на умовах анонімності, повідомили журналістам, що рух військ у бік України спостерігається вже протягом кількох останніх тижнів.

Також останніми днями в соціальних мережах почали з’являтися відео, на яких видно, як російські військові ешелони та колони переміщують велику кількість військової техніки, включаючи танки та ракетні установки, на півдні та заході Росії.

Відновлення пересування російських військ у цьому районі відбувається в той час, коли Кремль обіймає більш жорстку позицію щодо України.

Наголошується, що російські чиновники, в тому числі Володимир Путін, в останні місяці посилили свою риторику, атакуючи західні зв’язки Києва і навіть ставлячи під сумнів суверенітет України.

ЗС Росії Росія Світ Сусіди Україна