fbpx
Українська розвідка зірвала провокацію росіян проти гендиректора Baykar Халюка Байрактара

Українська розвідка зірвала провокацію росіян проти гендиректора Baykar Халюка Байрактара

Baykar Війна з Росією ГУР МО Туреччина Україна

Головне управління розвідки Міноборони зірвало провокацію російських пранкерів, які намагалися поговорити з гендиректором Baykar Defence Халюком Байрактаром від імені офіційних осіб України.

Про це повідомили у ГУР МО.

Російські спецслужби спробували використати технологію deepfake, щоб створити фальшиве відео.

Цього разу намагалися поговорити з генеральним директором Baykar defence Халюком Байрактаром від імені прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Замість очікуваної розмови з паном Халюком, росіянам “пощастило” поспілкуватися з не менш фейковим “секретарем компанії Baykar”. Відтак, і відповідати на питання: “а що ж сталося сьогодні з кримським мостом?“, – йдеться у повідомлені ГУР МО.

Підкреслюють, що росіяни кілька разів викрили себе під час розмови, зокрема через незнання правильної вимови українського сталого вислову “бабине літо”.

В ГУР МО зазначають, що метою цієї “акції” була спроба дискредитації співробітництва між Україною та Туреччиною.

Нагадаємо, турецька компанія Baykar планує збудувати завод з виробництва безпілотників в Київській області та вже представила його концепт.

Площа підприємства буде понад 30 тисяч квадратних метрів, а для роботи наймуть понад 300 українських інженерів і техніків.

На ньому виготовлятимуть не тільки «Bayraktar TB2», але й важчі «Akinci» та навіть, ймовірно, новітні безпілотні винищувачі «Kizilelma» й іншу продукцію компанії Baykar.

Українські інженери братимуть участь у розробці нової продукції компанії.

Концепт заводу Baykar в Україні

Зараз у двох турецьких БПЛА використовують українські двигуни — це МС-500 та Аі-450 для «Akinci» та «Kizilelma» з Аі-25. Останній є найновішим безпілотником із великим спектром завдань.

Baykar Війна з Росією ГУР МО Туреччина Україна