fbpx
Українська сторона відреагувала на погрози окупантів

Українська сторона відреагувала на погрози окупантів

«Мінський процес» Війна на Донбасі Володимир Кравченко Дмитро Кулеба Донбас Україна

Звинувачення окупаційних сил щодо незаконно зведених українськими військовими інженерних споруд в районі населеного пункту Шуми поблизу Горлівки не відповідає дійсності.

Про це повідомив Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко.

«За результатами перевірки встановили, що це звинувачення не відповідає дійсності та є провокаційним і несе за собою політичну складову, яка має на меті зрив домовленостей», – йдеться у заяві Командувача ООС.

Зазначається, що за вказаний період українська сторона порушень домовленостей в населеному пункті Шуми не здійснювала, так як і протилежна сторона.

У штабі ООС підкреслюють, що в разі застосування вогневого впливу збройними формуваннями Російської Федерації по території України, Командування Об’єднаних сил залишає за собою конституційне право на захист територіальної цілісності України з наданням адекватної відповіді всіма наявними силами та засобами.

Генерал-лейтенант Володимир Кравченко

Нагадаємо, 5 вересня ставленик Кремля в Донецьку Денис Пушилін заявив, що 7 вересня по українських позиціях під Горлівкою окупаційні сили Росії відкриють вогонь.

Засідання ТКГ

Як передає Укрінформ, через заяву Дениса Пушиліна, який анонсував обстріл позицій ЗСУ, українська сторона ініціює термінове засідання Тристоронньої контактної групи.

За словами Кулеби, Тристороння контактна група збереться, щоб обговорити наказ ватажка бойовиків знищити українські укріплення в районі населеного пункту Шуми, що розташоване поблизу лінії розмежування.

Міністр закордонних справ України Кулеба Дмитро

«Наш президент був поінформований про це, він надзвичайно стурбований цим. Ми відразу зробили крок у відповідь: ми, Україна, скликаємо позачергове засідання Тристоронньої контактної групи буквально на завтра (6-го вересня – ред.)», – зазначив міністр.

«Мінський процес» Війна на Донбасі Володимир Кравченко Дмитро Кулеба Донбас Україна