fbpx
Українські десантники ліквідували мотострільців та корегувальників вогню артилерії

Українські десантники ліквідували мотострільців та корегувальників вогню артилерії

Війна з Росією Десантно-штурмові війська (ДШВ) ЗСУ Україна

Воїни-десантники Збройних Сил України знищили групу російських мотострільців, які мали проводити розвідку та корегувати вогонь артилерії.

Про це інформує Мілітарний.

У Командуванні Десантно-штурмових військ ЗСУ повідомили, що “Марунові берети” продовжують успішно знищувати сили окупаційних військ росії.

Воїни щодня та щохвилини боронять Україну на всіх основних напрямках

“Агресор сповна відплатить за кожну українську сльозу, за кожну сироту та вдову, за кожен випущений снаряд, ракету та бомбу, за кожну зруйновану українську домівку”, – зазначають десантники.

Крім пошкодженого російського бронетранспортера БТР-82А українським військовим вдалося захопити спеціальне обладнання для розвідки і корегування вогню артилерії і наведення авіації.

Це зокрема комплект з дальномірним приладом ПДУ-4 (Прибор дальномерно-угломерный) та стрілецька зброя і особисті документи.

ПДУ-4 забезпечує спостереження та визначення об’єктів на відстані до 3-5 км. Він має функцію фото- та відеозйомки з передачею файлів. За допомогою прилада виконується виявлення цілі та визначення її координат.

Інформація з ПДУ-4 може передаватися через планшет командира артилеристам або авіації для цілевказування.

Також у Десантно-штурмових військах зазначають, що підрозділи українського десанту з перших хвили широкомасштабної збройної агресії росії проти України, успішно виконують бойові завдання на найбільш важливих напрямках, демонструючи мужність, героїзм та високий професіоналізм.

“За цей час, “Марунові берети” знищили сотні російських окупантів та перетворили на металобрухт сотні тон ворожої військової техніки, – підсумували у Командуванні ДШВ ЗСУ.

Захоплена українськими силами БМП-3 російських військових з військової частини 22220. Березень 2022

Окрім того на Миколаївщині Збройні Сили України завдали втрат одній з мотострілецьких бригад Росії. Було захоплено відносно неушкоджену російську бойову машину піхоти БМП-3.

Війна з Росією Десантно-штурмові війська (ДШВ) ЗСУ Україна