fbpx
Українські десантники з ПТРК «Стугна-П» уразили дві БМП-2 російських загарбників

Українські десантники з ПТРК «Стугна-П» уразили дві БМП-2 російських загарбників

95 бригада ДШВ БМП БМП-2 Бронетехніка Війна з Росією Втрати Росії Десантно-штурмові війська (ДШВ) ПТРК ПТРК «Стугна/Скіф» Україна

Збройні Сили України підбили дві бойові машини піхоти БМП-2 окупаційних військ Росії.

Відео роботи воїнів-протитанкістів оприлюднило Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Ворожу бронетехніку уразили з вітчизняного протитанкового ракетного комплексу «Стугна-П».

По БМП-2 працювали житомирські десантники.

Українські військові показали два відео на яких зафіксовано процес прицілювання, супроводження та ураження бронетехніки противника.

«Так, на відео зафіксовано як воїни-протитанкісти 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України майстерно застосовують вітчизняний ПТРК «Стугна-П» та феєрично спалюють дві ворожі бойові машини піхоти БМП-2», – наголосили у ДШВ ЗСУ.

Перша БМП-2 була уражена під час руху, після удару керованою ракетою, вона зупинилася та почала диміти.

Друга бойова машина піхоти рухалася відкритою місцевістю. Після влучання ракети відбувся потужний вибух, що імовірно призвело до значних ушкоджень російської БМП-2.

БМП-2 (Бойова Машина Піхоти-2) – радянська гусенична бойова машина піхоти, призначена для транспортування особового складу до переднього краю, підвищення його мобільності, озброєності та захищеності на полі бою в умовах застосування ядерної зброї та спільних дій з танками в бою.

Також нещодавно військові 80-ї окремої десантно-штурмової бригади знищили два російські танки з ПТРК Javelin.

Повідомлено, що під удар українських військових потрапили російські сучасні танки Т-90А.

Оператор ПТРК Javelin ЗС України. Фото: ЗСУ

Javelin — це переносний протитанковий ракетний комплекс (ПТРК) виробництва американських підприємств Raytheon та Lockheed Martin. Це перший серійний ПТРК третього покоління, який працює за принципом «вистрілив-забув». Ракета має теплову голівку самонаведення, тому оператор ракетного комплексу не має супроводжувати й коригувати політ ракети після запуску, поки вона наближається до цілі.

95 бригада ДШВ БМП БМП-2 Бронетехніка Війна з Росією Втрати Росії Десантно-штурмові війська (ДШВ) ПТРК ПТРК «Стугна/Скіф» Україна