fbpx
Українські льотчики почали проходити мовні курси в США

Українські льотчики почали проходити мовні курси в США

F-16 Авіація Винищувач Світ США Україна Україна-США

У США стартувала підготовка українських льотчиків для освоєння американських винищувачів F-16.

Речниця Пентагону Сабріни Сінгх на прес-конференції заявила, що наразі декілька українських льотчиків проходять мовні курси.

За словами представника Пентагону, курси англійської мови проходять в американському штаті Техас. Кількість пілотів, які почали підготовку, не розголошується.

Тривалість курсів залежатиме від кваліфікації та рівня знань українських льотчиків“, – зазначила Сінгх.

Вона додала, що після закінчення мовних курсів українські пілоти розпочнуть спеціалізовані навчання на F-16 в штаті Аризона.

Сабріна Сінгх. Фото: Пентагон

Також заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що ймовірний шатдаун – тимчасове призупинення роботи федеральних органів влади США – зачепить і програму навчання українських льотчиків і обслуговувального персоналу на винищувачах F-16.

За словами представниці Пентагону, “шатдаун – це найгірший сценарій, який може настати для Міністерства” в плані навчання українців на винищувачах.

Вона пояснила: тоді як військовий персонал у США продовжує виконувати свої обов’язки навіть в умовах шатдауну, цивільні працівники здебільшого змушені йти у неоплачувану відпустку.

Тобто цивільний персонал, залучений до навчання українських льотчиків – зараз мається на увазі навчання англійської. У цьому розумінні вплив (шатдауну на навчання на F-16. – Ред.) цілком можливий“, – додала Сінгх.

Ілюстративна фотографія Пентагону з підготовкою на F-16

Український пілот із позивним Мунфіш розповів, як відбувається навчання на F-16:

Насамперед це теоретична підготовка, вона досить інтенсивна, об’ємна. Перед тим, як сісти в кабіну, ти маєш повністю знати літак. Літак не може зупинитися на узбіччі, щоб потім почухати голову і подумати, що тобі з ним робити далі“.

Він також пояснив, що спершу пілоти проходять теорію, потім застосовують отримані знання на реальному літаку, а потім знову повертаються до теорії, щоб почати вивчати новий блок. У середньому це займає два тижні.

F-16 Авіація Винищувач Світ США Україна Україна-США