fbpx
Українські льотчики виконали мінування ділянок місцевості з повітря

Українські льотчики виконали мінування ділянок місцевості з повітря

Авіація ЗСУ Навчання ПС ЗСУ Україна

На Миколаївщині закінчився льотно-методичний збір з екіпажами винищувальної, бомбардувальної, штурмової, транспортної та розвідувальної авіації Повітряних Сил ЗСУ.

Про це інформує Мілітарний.

Екіпажі тренувалися знищувати ворога в повітрі, на землі й на морі, повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ. Протягом кількох тижнів пілоти здійснювали пуски керованих ракет класу «повітря-повітря», виконували практичне бомбометання та стрільби з авіаційних гармат.

У льотно-методичному зборі взяли участь екіпажі усіх авіаційних бригад Повітряних Сил.

Це головне навчання року для молодих пілотів, а також й курсантів-випускників Харківського національного університету Повітряних Сил.

Одне з головних завдань зборів, – підготувати молодих пілотів та фахівців наземного забезпечення до несення бойового чергування у системі ППО країни.

Вперше льотчики-винищувачі виконали мінування ділянок місцевості з повітря. Бомбардувальники та штурмовики вперше стріляли з підвісних гарматних контейнерів. Уперше застосовувались групові засоби радіоелектронного захисту літаків.

А розвідувальна авіація виявляла малорозмірні замасковані цілі в лісових масивах та гірській місцевості.

Окрім базового, бойова робота авіації велась одразу з чотирьох оперативних аеродромів на кількох авіаційних полігонах. Використовувалися звичайні та керовані засоби ураження, пише АрміяInform.

Для знищення наземних цілей застосовувалися боєприпаси великих калібрів спеціального призначення.

Під час льотно-методичного збору, випускники льотного факультету Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба отримали кваліфікацію «льотчик 3-го класу» та допуск до несення бойового чергування у системі протиповітряної оборони держави.

Вони вперше виконали стрільби ракетами класу «повітря-повітря» по повітряних мішенях.

Авіація ЗСУ Навчання ПС ЗСУ Україна