fbpx
Українські морські авіатори отримали новий навчальний корпус

Українські морські авіатори отримали новий навчальний корпус

10 МАБр Авіація Будівництво ВМС України Морська авіація Україна

Авіатори морської авіаційної бригади ВМС ЗС України отримали новий навчальний корпус.

Про це інформує Мілітарний.

З нагоди нового навчального року в 10-й морській авіаційній бригаді Військово-Морських Сил України введено в експлуатацію навчальний корпус, призначений для підготовки льотного та технічного складу, повідомили у пресслужбі ВМС.

Нове навчальне приміщення оснащене робочими місцями для підготовки особового складу, інтерактивними дошками та іншим сучасним обладнанням.

Окрім того у будівлі обладнано тренажерний зал із сучасним спортивним інвентарем для особового складу.

«У бригаді зазначають, що морські авіатори постійно підвищують свій рівень підготовки та нарощують бойові спроможності для виконання завдань за призначенням, щоб набути максимальної сумісності з колегами з держав-членів та партнерів НАТО», – йдеться у повідомленні.

Бригада має на озброєнні гелікоптери наземного та корабельного базування, включаючи протичовнові, транспортні та пошуково-рятувальні.

У листопаді минулого року, морська авіація Військово-морських сил України отримала два багатоцільових модернізованих гелікоптерів Мі-8МСБ-В.

Ми-8 МСБ-В 10 морської авіаційної бригади. Стоп-кадр телерадіокомпанія «Бриз»

Ці машини приєдналися до аналогічних повітряних суден, які були передані частині у 2019-му році.

У модернізованих Мі-8МСБ-В посилено захист від ракет з інфрачервоними головками самонаведення та стрілецької зброї, вдосконалено радіонавігаційне обладнання та покращено можливості виконувати десантні і пошуково-рятувальні операції.

Окрім цього, передбачено швидке доукомплектування гелікоптерів новітнім метеолокатором, завдяки якому можна використовувати техніку у складних метеорологічних умовах.

Командувач ВМС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа, у своєму зверненні до особового складу з нагоди початку нового навчального року, 17 січня повідомив, що цього року флот планує збільшити кількість літальних апаратів.

10 МАБр Авіація Будівництво ВМС України Морська авіація Україна