fbpx
Українські миротворці направились у Південний Судан

Українські миротворці направились у Південний Судан

Африка МВС Національна поліція НГУ Південний Судан Світ Україна

Українські миротворці, військовослужбовці Національної Гвардії та співробітники МВС, направились у Південний Судан.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Ротація особового складу Національної гвардії України в міжнародній операції ООН з підтримання миру і безпеки в Республіку Південний Судан затрималася майже на півроку через карантинні обмеження.

Підставою для участі у вказаній миротворчій операції є Указ Президента України від 13 липня 2012 року № 446 «Про направлення миротворчого персоналу для участі України в Місії ООН в Республіці Південний Судан та у Тимчасових силах ООН із забезпечення безпеки в Аб’єй, який передбачає участь українського національного персоналу чисельністю до 60 осіб.

Упродовж 7 днів у столиці українські військові та правоохоронці були на курсах-інструктажах, здавали тести, навчалися, аби остаточно підготуватися до поїздки.

Це перша поїздка військовослужбовців НГУ, тому, кажуть, що для початку планують відбути однорічний термін, а далі вирішуватимуть, – йдеться у повідомленні МВС

Офіцери НГУ перед відправкою до Південного Судану

Від Національної Гвардії України відправляться два офіцера – колишній начальник Навчального центру підготовки підрозділів МНЦ Нацгвардії підполковник Андрій Дорошенко та колишній начальник Центрального відділення комплектування підполковник Віталій Проказа.

На сьогодні 8 військовослужбовців НГУ продовжують захищати мир і спокій під егідою ООН в операціях з підтримання миру і безпеки в Республіці Південний Судан – 3 та Демократичній Республіці Конго – 5.

Південний Судан отримав незалежність від Судану за результатами референдуму проведеному у 2011 році, до цього з 2005 року мав автономний статус.

Референдум з проголошення незалежності країни було проведено упродовж 6 днів – 9-15 січня 2011 року, а 8 липня 2011 року незалежність нової країни визнав уряд Судану, наступного дня Росія, Франція й Велика Британія.

МЗС України 12 липня 2011 року випустило заяву, де назвав проголошення нової країни в Африці «логічним наслідком проведеного референдуму».

11 січня 2012 року тогочасний президенту України Віктор Янукович підписав Указ про визнання Республіки Південний Судан як незалежної держави.

Африка МВС Національна поліція НГУ Південний Судан Світ Україна