fbpx
Українські миротворці у Косово застосували ІМР-2

Українські миротворці у Косово застосували ІМР-2

KFOR Балкани Інженерні війська Косово Миротворча місія Світ Сербія Україна

У Косово український національний контингент добився найкращої відзнаки, під час використання спеціальних інженерних машин ІМР-2.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Командування об’єднаних сил ЗС України.

Військовослужбовці українського національного контингенту багатонаціональних сил НАТО KFOR в Косово, Республіка Сербія взяли участь у спільних навчаннях із колективної безпеки.

У тренуваннях також взяли участь представники національних контингентів Італії та Молдови.

Заняття щодо дій в складі маневреного підрозділу проведено на території військової бази Ново Село із використанням вибухових речовин та засобів ініціювання.

Українські миротворці KFOR у Косово. Лютий 2022. Фото: Командування об'єднаних сил ЗС України

В ході навчань були відпрацьовані елементи протидії вороже налаштованим групам мітингувальників, алгоритм виявлення, знищення вибухових пристроїв.

Також було відпрацьовано ліквідацію штучних перешкод на маршрутах висування із залученням важкої інженерної техніки.

До навчань український контингент залучив інженерну машину розгородження ІМР-2. ІМР-2 – розроблена з урахуванням досвіду експлуатації з 1960-х років машини ІМР в другій половині 1970-х років на сучасній транспортній базі того часу і з врахуванням вимог тодішньої воєнної доктрини СРСР на ведення наступальної ядерної війни.

Робоче обладнання машини складається з універсального бульдозера, телескопічної стріли з маніпулятором-захватом, колійного мінного трала, установки розмінування з двома пусковими установками в кормі машини.

ІМР-2 українських миротворців у Косово. Лютий 2022. Фото: Командування об'єднаних сил ЗС України

За результатами проведення навчань, український національний контингент було відзначено як найкращий щодо злагодженості та професійності дій.

Окремо відзначено роботу екіпажа інженерної машини розгородження у складі молодшого сержанта Юрія Безкінського та старшого солдата Андрія Мітяєва.

Слід зазначити, що особовий склад українського національного контингенту, озброєння та військова техніка перебувають в постійній бойовій готовності, повноцінно виконуючи обов’язки з підтримання миру й безпеки на Балканах.

KFOR Балкани Інженерні війська Косово Миротворча місія Світ Сербія Україна