fbpx
Українські оборонці відкинули росіян від Тернів та Ямполівки

Українські оборонці відкинули росіян від Тернів та Ямполівки

95 бригада ДШВ Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас НГУ НГУ «Азов» Україна

Бійці «Азову», 95-ї бригади та супутніх підрозділів Сил оборони, вибили російських окупантів з ряду позицій на лиманському напрямку.

Загарбників відкинули від населених пунктів Терни та Ямполівка у Донецькій області. Українським захисникам вдалося закріпитись на звільнених позиціях

Про це повідомила пресслужба 12 бригади спеціального призначення «Азов» на своїй сторінці у телеграм.

Військові показали відео зі щойно відбитих позицій поблизу Тернів, де росіяни штурмують втрачені окопи х надією повернути їх.

У «Азові» розповіли, що з початку року противник безперервно атакував позиції Сил оборони поблизу Тернів на лиманському напрямку. Зазначивши, що ситуація на напрямку була загрозливою через те, що окупанти не шкодували ні особового складу, ні техніки, щоб захопити українське селище.

«В результаті успішної операції, проведеної 12-ою бригадою спеціального призначення «Азов», 95-ою окремою десантно-штурмовою бригадою та суміжними підрозділами, Сили оборони відкинули ворога від Тернів та Ямполівки і закріпились на звільнених позиціях», – повідомила пресслужба «Азову». 

Внаслідок важкий боїв, частини окупантів понесли важкі втрати у солдатах і техніці.

Кадри ліквідація окупанта на підступах до нещодавно відбитих Силами оборони позицій на Донеччині, записані на екшн-камеру бійця 12-ої бригади спеціального призначення «Азов».

Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у суботу, 29 червня, повідомив, що активні дії російських загарбників на Лиманському напрямку продовжуються. Загальна кількість бойових зіткнень тут зросла до шести. Бої точаться, зокрема, у чотирьох локаціях неподалік Торського і Невського.

Нещодавно на Донеччині біля Георгіївки українські десантники розбили бронегрупу російських окупантів та взяли полонених.

У 46-й окремій аеромобільній бригаді розповіли, що їм вдалося знешкодити всю техніку загарбників.

На полі бою залишилося три танки, один бронетранспортер МТ-ЛБ та одна бойова машина піхоти БМП.

95 бригада ДШВ Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас НГУ НГУ «Азов» Україна