fbpx
Українські «Оса-АКМ» відпрацювали відбиття атаки на колону «Смерчів»

Українські «Оса-АКМ» відпрацювали відбиття атаки на колону «Смерчів»

БМ-30 ЗРК «Оса-АКМ» Командування об'єднаних сил Крим Навчання Сергій Наєв Україна Херсонщина

Українські зенітні ракетні комплекси «Оса-АКМ» відпрацювали відбиття атаки на колону «Смерчів» (300 мм реактивна система залпового вогню БМ-30 «Смерч»).

Про це інформує Мілітарний.

Як повідомили у Командуванні Об’єднаних сил ЗСУ тренування відбулись поблизу адміністративного кордону з тимчасово окупованою територією Кримського півострова.

Як повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, за легендою навчань колонна підрозділу реактивних систем залпового вогню «Смерч» здійснила марш задля зміни вогневих позицій, в ході висування була атакована авіацією умовного противника.

Розрахунки зенітних ракетних комплексів в умовах максимально наближених до бойових, поставлених радіоелектронних перешкод здійснили розвідку повітряної обстановки, визначили координати цілей, після чого знищили літаки умовного противника пусками ракет, – зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, особовий склад також відпрацював ряд ввідних по розвідці, виявленню, супроводу і знищенню як групових, так і поодиноких цілей, що перебували на різних висотах і швидкостях.

Реактивні системи залпового вогню «Смерч» та ЗРК «Оса-АКМ» поблизу Криму

– Водночас підрозділ реактивних систем залпового вогню “Смерч” відпрацював навчально-бойові вправи зі знищення пунктів базування умовного противника та злітно-посадкових смуг як штурмової авіації, так і безпілотних літальних апаратів, – підкреслив командувач об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

В ході комплексного тренування відпрацьовувались питання заняття і маскування позицій, організації системи зв’язку і управління, приведення техніки з похідного положення в бойове тощо.

За такою легендою українські воїни тренуються регулярно, для прикладу у березні такий же комплекс підрозділів відпрацьовував протидію проведення повітряної розвідки безпілотною авіацією умовного противника.


До Криму додатково перекинуто 10 тисяч російських військ


Крім того було відпрацьовано знищення противника із залученням визначених сил та засобів.

Військовослужбовці зенітного ракетного дивізіону провели моніторинг повітряної обстановки та здійснили розпізнавання повітряних об’єктів умовного противника.

БМ-30 ЗРК «Оса-АКМ» Командування об'єднаних сил Крим Навчання Сергій Наєв Україна Херсонщина