fbpx
Українські прикордонники отримали позашляховики від США

Українські прикордонники отримали позашляховики від США

Автотехніка ДПСУ МВС Позашляховик Співпраця США Україна Україна-США

Перші позашляховики за проєктом міжнародної технічної допомоги від Уряду США надійшли до Держприкордонслужби України.

Про це інформує Мілітарний.

Перша партія з сорока нових пікапів Mitsubishi L200 прибула до Окремої комендатури охорони і забезпечення Держприкордонслужби у Києві, повідомили у ДПСУ.

Постачання транспортних засобів для українських прикордонників відбувається за програмою «Посилення спроможності Державної прикордонної служби України в сфері безпеки північного та східного кордону України».

Надходження допомоги українським прикордонникам проінспектувала делегація Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні на чолі з Сарою Лангенкамп.

Американська технічна допомога спрямована на підвищення ефективності службової діяльності підрозділів в ході виконання завдань з охорони північного та східного державного кордону України та для ефективної протидії загрозам національній безпеці.

Ці позашляховики будуть використовуватися співробітниками Держприкордонслужби для патрулювання величезних, важкодоступних прикордонних районів.

План спільних дій між Держприкордонслужбою та Посольством США в Україні у грудні минулого року підписали перший заступник Голови ДПСУ та начальниця відділу з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Посольства США в Україні.

Загальна сума допомоги за вказаним проєктом має сягнути 20 млн. доларів США.

Окрім транспортних засобів високої прохідності українські прикордонники отримають переносні тепловізори, пневмокаркасні намети, засоби зв’язку, балістичні шоломи, модульні захисні балістичні бронежилети та багато іншого необхідного обладнання й устаткування.

Також Сполучені Штати передадуть для Морської охорона України сучасні швидкісні катери компанії Metal Shark.

Катери проєкту «Defiant» та «Fearless» на слайді Морохорони. Січень 2022. Фото: Морська охорона Держприкордонслужби України

Передача швидкісних катерів з алюмінієвим корпусом проєкту Defiant та Fearless запланована вже у 2022 році. Структурний підрозділ Державної прикордонної служби України отримає одинадцять катерів цих проєктів.

Автотехніка ДПСУ МВС Позашляховик Співпраця США Україна Україна-США