fbpx
Українські ракетники уразили російський підводний човен у Криму – Генштаб

Українські ракетники уразили російський підводний човен у Криму – Генштаб

Війна з Росією Втрати Росії Генеральний штаб Крим Підводні човни Ракетний удар Севастополь Флот Чорноморський флот

Сили оборони України уразили російський підводний човен та ЗРК С-400 в тимчасово окупованому Криму.

Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ.

Повідомляється, що у п’ятницю, 2 серпня, підрозділами ракетних військ, у взаємодії з підрозділами Військово-Морських Сил Збройних Сил України було суттєво пошкоджено 4 пускові установки ЗРК С-400 «Триумф».

Окрім того, за даними українських військових, в порту тимчасово окупованого Севастополя успішно було уражено підводний човен «Ростов-на-Дону» Чорноморського флоту РФ.

В результаті влучання ворожий човен затонув на місці, повідомили у Генштабі ЗСУ.

Українські аналітики з групи «Dnipro OSINT з Гарбузом» опублікували супутникові знімки, на яких зафіксовано влучання ракети у місце де з червня цього року здійснювався ремонт російського підводного човна «Ростов-на-Дону» після ураження його крилатими ракетами Storm Shadow у вересні 2023 року.

У Генштабі ЗСУ розповіли, що підводний човен Б-237 «Ростов-на-Дону» є одним з чотирьох російських підводних човнів класу “Kilo” на Чорному морі, здатних застосовувати крилаті ракети «Калибр».

«Ростов-на-Дону” був введений в експлуатацію 26 грудня 2014 року. А 13 вересня 2023 року внаслідок українського ракетного удару човен зазнав суттєвих ушкоджень.

«Знищення “Ростов-на-Дону” черговий раз доводить, що для російського флоту немає безпечного місця в українських територіальних водах Чорного моря», – наголосили у Генеральному штабі ЗСУ.

Влітку цього року, а саме 1 червня, під покровом ночі виведений з сухого доку Севастопольського морського заводу підводний човен було переміщене буксирами до 13-го судноремонтного заводу Чорноморського флоту.

Російський підводний човен Б-237 "Ростов-на-Дону" на 13-му судноремонтному заводі в Криму, червень 2024. Фото: telegram-канал "Крымский ветер"

Човен “Ростов-на-Дону” заховали у Кілен-бухті між двома плавучими майстернями, що були щільно закриті маскувальними сітками.

Нагадаємо, що цей підводний човен був уражений вночі 13 вересня торік під час удару українських Повітряних сил крилатими ракетами Storm Shadow. У момент удару човен перебував на ремонті у сухому доці Севастопольського морського заводу. На оприлюднених фото наслідків ураження було зафіксовано дві великі пробоїни по правому борту підводного човна діаметром кілька метрів та ще одну значно більшу в носовій частині.

Війна з Росією Втрати Росії Генеральний штаб Крим Підводні човни Ракетний удар Севастополь Флот Чорноморський флот