fbpx
Українські війська відкинули противника на Сєвєродонецькому напрямку – Міністерство оборони

Українські війська відкинули противника на Сєвєродонецькому напрямку – Міністерство оборони

Війна з Росією Донбас Донецька область Луганщина Україна

На Сєвєродонецькому напрямку ворог відійшов зі своїх позицій в районі сіл Метьолкіне та Білогорівка.

Про це на щоденному брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

На Сєвєродонецькому напрямку українські війська звели нанівець спроби російських окупантів захопити с.Метьолкіне та Білогорівку. Ворог зазнав втрат і відійшов“, – сказав він.

Також Мотузяник зазначив, що окупанти продовжують вести штурмові дії у самому Сєвєродонецьку.

Луганська область, червень 2022, Джерело: liveuamap

Станом на ранок (3 червня, – ред.) противник за підтримки авіації веде штурмові дії у житлових кварталах центральної частини міста Сєверодонецьк. Про цьому також несе втрати. Наразі активні бої тривають“, – наголосив він.

Керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що інформація окупантів про захоплення міста не відповідає дійсності.

Сергій Гайдай. Фото: ЗМІ України

Сьогодні запеклі бої ідуть у Сєвєродонецьку. До речі, кадирівці вже відзвітували, що вони захопили місто. Це брехня, тому що в місті ідуть бої. Важкі бої, але саме в місті Сєвєродонецьк“, – казав Сергій Гайдай.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України тримають позиції і не дають окупантам витиснути українських військових з займаних позицій.

Крім того, Олександр Мотузяник повідомив, що на Авдіївському напрямку Збройні сили України відбили атаку росіян в напрямку Красногорівки та відтіснили їх на попередні позиції.

Донецька область, 3 червня 2022 Джерело: liveuamap

На Донецькому напрямку Збройні сили України стримують наступ потужного угруповання російських військ зі складу 1, 2 армійських корпусів, 8, 58 та 5 армій, 90 танкової дивізії та повітряно-десантних військ, що зосередилося на спробах оточення наших військ у районах Сєверодонецька і Лисичанська“, – підкреслив Мотузяник.

Також зазначив, що командування ворога намагається активізувати диверсійну роботу на території, яку контролюють Збройні Сили України. Для цього окупанти активно набирають найманців серед вихідців з Донецької та Луганської областей, які говорять українською.

Нагадємо, нацгвардійці з артилерії знищили боєприпаси та російських загарбників на Луганщині

Війна з Росією Донбас Донецька область Луганщина Україна