fbpx
Українські військові провели стрільби з Javelin на Донбасі

Українські військові провели стрільби з Javelin на Донбасі

Javelin Війна на Донбасі Донбас ЗСУ Навчання ПТРК Російська агресія Україна

Збройні сили України провели пуски протитанкових ракет комплексу Javelin на Донбасі.

Про це інформує Мілітарний.

На Донеччині, в зоні проведення ООС, відбулися бойові стрільби з протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) Javelin, повідом телеканал «Дом».

Згідно з повідомленням, комплекси Javelin вперше застосували на Донеччині. Ракетні пуски пройшли на полігоні.

За данними ЗМІ, наразі в Україні перебуває на озброєнні майже 100 пускових установок Javelin та близько 500 протитанкових ракет до них. У разі повномасштабного російського вторгнення їх можуть застосувати задля відбиття агресії.

«Всі розрахунки, які працюють із цією зброєю, пройшли навчання та готові виконувати бойові завдання», – повідомив командувач операції Об’єднаних сил Олександр Павлюк.

На початку грудня, журналістам на Донбасі продемонстрували тренування українських військових, які озброєні протитанковими комплексами Javelin.

А раніше, командувач Операції Об’єднаних сил Олександр Павлюк заявив, що підрозділ озброєний протитанковими ракетними комплексами Javelin є в складі сил ООС.

«Так, ми [ред.: сили ООС] укомплектовані «Джавелінами». Підрозділ постійно вивчає варіанти дій на найбільш загрозливих напрямках».

У разі загострення ситуації він запевнив, що комплекси можуть бути використані за призначенням:

«За необхідністю – ми готові застосувати, а все решта – ви чуєте в коментарях людей, які думають, що вони мають право коментувати наші дії».

Нагадаємо, що перші комплекси Javelin доставили в Україну у травні 2018 року, а вже у грудні 2019 року Міністерство оборони України уклало контракт зі США на поставку другої партії протитанкового ракетного комплексу. З того часу до нашої держави доставили декілька партій американських ПТРК.

Javelin Війна на Донбасі Донбас ЗСУ Навчання ПТРК Російська агресія Україна