fbpx
Українські військові звільнили близько 500 кв км на півдні – Гуменюк

Українські військові звільнили близько 500 кв км на півдні – Гуменюк

Війна з Росією Втрати Росії Деокупація ЗСУ Україна Херсонщина

Українські військові продовжують звільняти нашу землю від російських загарбників.

Ще п’ять населених пунктів на півдні України повернулися під синьо-жовтий стяг під час контрнаступу. Це робота бійців Сил оборони.

Загалом під контроль України на цьому напрямку повернулося близько 500 квадратних кілометрів, повідомила речниця пресслужби ОК «Південь» Наталія Гуменюк під час брифінгу 12 вересня.

“Наші успіхи протягом останніх двох тижнів є досить переконливими. Ми просунулися на різних ділянках від чотирьох до кількох десятків кілометрів. Маємо звільнені площі – близько 500 квадратних кілометрів”, – наголосила Гуменюк. 

“Можемо проголосити, що населені пункти Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Сухий ставок і Миролюбівка на сьогодні вже звільнені”, – уточнила вона.

Також речниця ОК «Південь» додала, що російські окупанти посилюють фільтраційні заходи, зокрема навколо Херсона. Вони беруть місто “в облогу” кільцем блокпостів та патрулів.

Проте Збройні Сили України тримають від вогневим контролем цю територію.

Під час контрнаступу в Херсонській області українські військові захопили модернізовану бойову машину піхоти БМП-2М окупаційних військ РФ.

Головна особливість оновленої російської машини – бойовий модуль Б05Я01 «Бережок». Це класична башта БМП-2, але з покращеним комплексом озброєння.

Учора в тимчасово окупованій Каховці на Херсонщині знищили російський склад боєприпасів.

Місцеві мешканці повідомляли про детонацію, яка триває багато годин.

Антонівський міст, 12 вересня 2022 Фото з відкритих джерел

Сьогодні у тимчасово окупованому Херсоні в районі Антонівського мосту пролунали вибухи. Йдеться про близько 10 влучань у полотно переправи.

Війна з Росією Втрати Росії Деокупація ЗСУ Україна Херсонщина