fbpx
Українські воїни на сході розбили позицію російських гаубиць «Мста-Б»

Українські воїни на сході розбили позицію російських гаубиць «Мста-Б»

Артилерія Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас МСТА-Б Україна

Сили оборони України на східному напрямку нанесли удар по артилерії російських окупантів.

Про це сьогодні повідомило Оперативно-тактичне угруповання “Схід”.

Українська артилерія відпрацювала по розрахункам російських 152-мм буксированих гаубиць «Мста-Б».

Росіяни з цих гармат обстрілювали українських військових та їхні позиції.

Українські розвідники вчасно виявили місце розташування окупантів, після чого українська артилерія нанесла вогневе ураження.

“В ході подальшого корегування «каміння» з неба потрапило по боєкомплекту, і почалася детонація, яка поетапно знищила мінімум дві гаубиці та вантажівку “Урал”, – військові у своєму повідомленні уточнили втрати загарбників.

Корегування української артилерії проводили за допомогою розвідувального дрона, який і зафіксував наслідки удару по російським окупантам.

Буксирована 152-мм гаубиця «Мста-Б» призначена для знищення артилерійських і мінометних батарей, танків та інших броньованих засобів, руйнування польових фортифікаційних та інших оборонних споруд, придушення живої сили.

Нагадуємо, що напередодні військові 30 окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького Збройних Сил України, повідомили, що знищили батарею РСЗВ «Ураган» та машини забезпечення росіян.

Техніка окупантів, квітень 2022, Скріншот з відео

Окрім трьох реактивних систем залпового вогню, під удар українських бійців потрапили 5 транспортно-заряджальних машин та 2 одиниці автомобільної техніки.

Артилерія Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас МСТА-Б Україна