fbpx
Українських військових обстріляли з мінометів

Українських військових обстріляли з мінометів

«Мінський процес» Війна на Донбасі Донбас ЗСУ Україна

Окупаційні сили завдавали мінометні удари по українських військових в зоні ООС. Підрозділи ЗСУ вогонь у відповідь не відкривали.

Про це йдеться у повідомленні штабу Операцій об’єднаних сил.

Повідомляється, що за добу зафіксовано 15 фактів порушення режиму припинення вогню в районі населених пунктів Кримське, Причепилівка, Попасна, Троїцьке, Новозванівка, Новоолександрівка, Оріхове, Авдіївка, Невельське, Лебединське, Опитне, та Водяне.

В більшості випадків обстріли здійснювалися зі стрілецького озброєння, гранатометів та мінометів калібру 82 мм. В окремих випадках окупанти вели вогонь з мінометів калібру 120 мм.

«Виконуючи Мінські домовленості та з урахуванням того, що противник вів турбуючий вогонь, підрозділи Збройних Сил України вогонь у відповідь не відкривали», – йдеться у повідомленні ООС.

Відзначається, що підрозділи ЗСУ розпочали підготовку до повного та всеосяжного режиму припинення вогню відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи від 22 липня 2020 року, котре вступає в силу з 00.00 годин 27 липня 2020 року.

Контроль за підрозділами

Раніше повідомлялось у штабі ООС, що для припинення вогню розпочато контроль за підрозділами України, котрі виконують бойові завдання на першій лінії оборони.

«Так, додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню на виконання досягнутих домовленостей впроваджуються на місцях. Починаючи із 00.01 27 липня, на кожній з наших позицій додатковий контроль за припиненням вогню здійснюватимуть спеціально відряджені українські військовослужбовці», – йдеться у повідомленні штабу ООС.

Український військовий на позиції. Фото: 93-тя бригада

Зазначається, що такий крок дозволить не відволікати особовий склад підрозділів Об’єднаних сил від виконання бойових завдань та попередити ймовірні провокації. Водночас, не позбавить українських воїнів можливості для самозахисту.

«Ми чітко усвідомлюємо, що на деяких ділянках лінії розмежування можуть відбутися різні провокативні дії противника з метою зірвати перемир’я», – додали у штабі ООС.

«Мінський процес» Війна на Донбасі Донбас ЗСУ Україна