fbpx
Український «Айленд» провів тренування біля узбережжя Грузії

Український «Айленд» провів тренування біля узбережжя Грузії

Берегова охорона Грузії ВМС України Грузія Катери «Island» Навчання Патрульні катери Україна Чорне море

Український катер типу «Айленд» провів тренування біля узбережжя Грузії.

Про це інформує Мілітарний.

В акваторії Чорного моря, біля берегів Грузії, українськими моряками разом з колегами з Берегової охорони та Департаменту прикордонної поліції Грузії було проведено навчання типу PASSEX, повідомляє пресслужба ВМС України.

Україну в цих навчаннях представляв патрульний катер «Слов’янськ» типу «Айленд». Грузинська сторона також задіяла катер «Очамчірі» типу «Айленд» Берегової охорони Грузії та патрульний катер «Сухумі» Департаменту прикордонної поліції.

Як повідомлено, метою тренування було підтримання безпеки в Чорному морі, вдосконалення навченості і взаємосумісності екіпажів кораблів ВМС України та грузинських військових моряків для виконання спільних морських операцій у складі багатонаціональних тактичних груп.

Під час навчання у визначеному районі було відпрацьовано елементи з тактичного маневрування, порятунок людини, що випала за борт та передача вантажів. Окрім того, відпрацьовували практичні дії з буксирування.

22 липня середній десантний корабель «Юрій Олефіренко» та патрульний катер «Слов’янськ» прибули до грузинського морського порту міста Поті для участь у міжнародних навчаннях Agile Spirit 2021.

Україну в навчаннях представляє зведений підрозділ морської піхоти ВМС ЗС України.

Навчання Agile Spirit у Грузії відбудуться вже вдесяте. Цьогорічні маневри проходять одночасно на двох локаціях: в Сенакі (на заході Грузії) та на полігоні Орфоло в Ахалцихе (на півдні Грузії).

Метою навчань є відпрацювання дій в складі багатонаціонального батальйону щодо проведення операції з безпеки в кризовому регіоні, підвищення рівня взаємосумісності зі збройними силами Грузії, США та регіональними партнерами, зміцнення безпеки у Чорноморському регіоні.

Нагадуємо, що у вересні 2018-го року США передали Україні два патрульних катери типу Island – «Слов’янськ» (P191) та «Старобільськ» (P190).

На базі всіх отриманих катерів заплановано сформувати окремий дивізіон, що окрім контролю ближньої морської зони буде виходити в Середземне море для спільних операцій з кораблями НАТО.

Берегова охорона Грузії ВМС України Грузія Катери «Island» Навчання Патрульні катери Україна Чорне море