fbpx
Український Bayraktar другий день «працює на Ширлані»

Український Bayraktar другий день «працює на Ширлані»

Bayraktar TB2 Авіація БпА (Безпілотні апарати) Навчання Полігон «Широкий лан» (235 МЦПВЧП) Україна

Український ударний безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2 другий день «працює на Ширлані».

Про це повідомляє Український мілітарний портал із посиланням на дані з сервісів моніторингу повітряного простору оприлюднених ресурсом MilitaryAviation.In.Ua.

Розпочались польоти БПЛА учора, коли один з них здійснив переліт з місця базування у Хмельницькій області до Миколаївської області.

Не здійснювавши посадки Bayraktar TB2 виконав декілька кіл над територією 235 Міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів.

Маршрут перельоту Bayraktar TB2 з Хмельницької області до Миколаївської

Висота польоту склала 5800 метрів.

Сьогодні, 24 листопада 2020 року, злетівши з аеродрому Кульбакине у Миколаєві середньовисотний ударний безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2 здійснив переліт до території полігону «Широкий Лан» та здійснив декілька його обльотів.

Маршрут польоту Bayraktar TB2 у Миколаївській області 24 листопада 2020 року

Станом на 12:50 польоти продовжуються на висоті 5189 метрів.

Перед цим ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 брали участь у стратегічних навчаннях «Об’єднані зусилля 2020».

Ударний БПЛА Bayraktar TB2 під час випробувань у ЗСУ

Тоді армійці застосовували взаємодію дронів реактивними системи залпового вогню «Ураган» та ракетного комплексу «Вільха», також відпрацьовувались завдання у взаємодії зі штурмовою та морською авіацією.


Матеріал по темі: В Україні можуть почати виготовляти турецькі БПЛА


Нещодавно українські ударні дрони було оновлено і дальність управління БПЛА Bayraktar TB2 зросла до 300 км, у порівнянні з до модернізованої версії вона складала 150 км.

З метою перевірки нових можливостей випробувальна бригада Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки проводила контрольні випробування ударного оперативно-тактичного середньовисотного БПЛА Bayraktar TB2, що і підтвердило ці можливості.

Bayraktar TB2 Авіація БпА (Безпілотні апарати) Навчання Полігон «Широкий лан» (235 МЦПВЧП) Україна