fbpx
Український HIMARS уразив російську РЛС «Зоопарк»

Український HIMARS уразив російську РЛС «Зоопарк»

M142 HIMARS Війна з Росією Втрати Росії Контрбатарейні радари РЛС Україна

Російські окупанти втратили дорогу військову техніку.

У зоні бойових дій було уражено російську контрбатарейну радіолокаційну станцію «Зоопарк».

Про це повідомили в групі «АРМІЯ SOS» у Facebook.

Також з’явилося зображення ураженої РЛС противника.

РСЗВ М142 HIMARS українських військових. Осінь 2022. Україна. Фото з відкритих джерел

Техніку загарбників, яка шукала українські артилерійські позиції, уразили ракети з пускової установки високомобільної системи M142 HIMARS українських Збройних Сил.

Знайшов РЛС та коригував вогонь по ній безпілотник «Валькірія». Із координацією дій допомогла система «Кропива» від «Армія SOS».

На двох опублікованих кадрах видно, як виглядало місцезнаходження радіолокаційної станції до ураження ракетами GMLRS та після.

Основне призначення комплексу «Зоопарк» різних модифікацій – розвідка вогневих засобів супротивника та коригування вогню. Станція виявляє боєприпаси у повітрі та обчислює траєкторію їхнього польоту. Із цих даних можна визначати не лише точку, звідки ведеться вогонь, а й район падіння снаряду.  Це дозволяє окупантам не лише виявляти вогневі позиції, а й коригувати роботу власних артилерійських систем по українських оборонцях.

Машина РЛС 1Л261 комплексу 1Л260 "Зоопарк-1М". Фото: ЗМІ РФ

Українська «Валькірія» — безпілотний авіаційний комплекс військового та цивільного призначення для забезпечення моніторингу, повітряної розвідки, відеоспостереження та корегування артилерійського вогню вдень та вночі.

БПЛА "Валькірія" Фото з відкритих джерел

Автоматизована система управління «Кропива» допомагає робити балістичні розрахунки виявлених об’єктів чи позиції противника для влучного вогневого ураження українських артилеристів.

Вона об’єднує засоби розвідки, управління та вогневого ураження різних підрозділів ЗСУ в єдине інформаційне поле.

АСУ забезпечує доступ до електронних карт місцевості з відображенням власної позиції за GPS та обмін даними з іншими абонентами системи, зокрема, координатами виявлених цілей противника.

M142 HIMARS Війна з Росією Втрати Росії Контрбатарейні радари РЛС Україна