fbpx
Український льотчик брав участь у дозаправці F-15D в повітрі

Український льотчик брав участь у дозаправці F-15D в повітрі

40 БрТА F-15 Авіація Національна гвардія США ПС ЗСУ Співпраця Україна-США

Український льотчик Олексій Месь у ролі спостерігача взяв участь у дозаправці винищувача F-15D Eagle в повітрі зі складу 144-го винищувальна крила Повітряних сил Національної гвардії США.

Про це повідомляє прес-служба 144-го винищувальна крила

Політ відбувся у рамках програми співробітництва між Україною та США.

144-те винищувальне крило входить до Повітряних сил Національної гвардії штату Каліфорнія (англійська абревіатура – CA ANG).

Повітряні сили Національної гвардії США у відповідності до законодавства країни перебувають у юрисдикції губернатора штату, де вони дислокуються, й виконують завдання, як повітряний компонент Національної гвардії США.

В разі необхідності, за федеральним наказом Президента США, формування Повітряних сил Національної гвардії можуть стати активною частиною Військово-повітряних сил США та брати участь у військових діях поза межами штату та країни, а також у складі контингентів на території країн союзниць.

Керівництво компонентами здійснюється адміністрацією губернатора штату та Бюро Національної гвардії, яке провадить адміністративні функції управління усією Національною гвардією Сполучених Штатів.

Окрім 144-го винищувального крила до складу Повітряних сил Національної гвардії штату Каліфорнії входять:

  • 129-е рятувальне крило
  • 146-е транспортне крило
  • 162-а група бойового управління
  • 163-е розвідувальне крило
F-15D зі складу 144-го авіаційного крила

Повітряний компонент Національної гвардії США існує в кожному штаті, федеральному окрузі Колумбія, на Пуерто-Рико, які включають щонайменше один авіаційний підрозділ (частину), у той час, як заморські території Гуам та Віргінські острови не мають повітряної складової Національної гвардії, але мають наземний персонал та інфраструктуру, що забезпечує діяльність військової авіації з інших штатів тощо.

Відео для ілюстрації як відбувається дозаправка F-15D в повітрі:

40 БрТА F-15 Авіація Національна гвардія США ПС ЗСУ Співпраця Україна-США