fbpx
Український прикордонник був поранений у Чернівецькій області

Український прикордонник був поранений у Чернівецькій області

ДПСУ Кордон Україна

У Чернівецькій області прикордонник отримав кульове поранення, його стан тяжкий.

Про це інформує Мілітарний.

Військовослужбовець Державної прикордонної служби (ДПСУ) дістав вогнепальне поранення неподалік селища міського типу Путила, що у Чернівецькій області.

У ніч на 23 січня 22-річний прикордонник був поранений у грудну клітину, його стан важкий, пише «УНІАН». Солдат сам повідомив про інцидент, заявивши колегам, що потребує медичної допомоги, після чого вони прибули йому на допомогу.

Співробітника ДПСУ було негайно госпіталізовано до найближчої лікарні.

«Складом сусіднього прикордонного наряду було надано первинну медичну допомогу. Згодом прикордонник був госпіталізований, — зазначив представник Прикордонної служби».

За інформацією медиків, поранений перебуває у важкому стані. При цьому потерпілий притомний.

Про поранення бійця ДПСУ вже повідомили правоохоронцям. Хто саме вчинив напад наразі невідомо. Ведуться слідчо-оперативні дії.

Підрозділи цього прикордонного загону охороняють ділянку державного кордону з Республікою Молдова – 170 кілометрів та Румунією – 234,7 кілометра у межах Івано-Франківської і Чернівецької областей та 4 контрольованих прикордонних районів (Верховинський, Чернівецький, Вижницький, Дністровський).

Загальна протяжність ділянки відповідальності загону складає 404,7 кілометра, з яких суходолом – 343 (з них гірська – 82,6), річкою – 61,7.

Нагадуємо, що у серпні, біля кордону з Румунією у Чернівецькій області знайшли тіло застреленого прикордонника. Загиблому було 24 роки.

Фото: ДПСУ

Тіло прикордонника знайшли з вогнепальним пораненням, до того він перебував на чергуванні. Обставини цього випадку з’ясовували правоохоронці. На той час, було відкрито кримінальне провадження і тривало слідство.

ДПСУ Кордон Україна