fbpx
Українським захисникам виплачуватимуть відшкодування за поранення й полон

Українським захисникам виплачуватимуть відшкодування за поранення й полон

Війна з Росією Законодавство Україна

Українським захисникам і захисницям, які отримали поранення в бою чи потрапили в полон, будуть виплачувати по 100 000 гривень.

Про це іфнормує Мілітарний.

Міноборони України повідомило, що 1 квітня 2022 року на засіданні Уряду було ухвалене рішення про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів від 28 лютого 2022 р.№168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їхнім сім’ям під час дії воєнного стану».

Прийняті відповідні зміни дозволять, зокрема включати до наказів про виплату додаткової винагороди, збільшеної до 100,000 гривень, осіб які:

– у зв’язку з пораненням, пов’язаних із захистом Батьківщини, перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я, включаючи час переміщення з одного в інший лікарняні заклади, або ж перебувають у відпустці для лікування після тяжкого поранення за висновком військово-лікарської комісії;

– особам, захопленим у полон або ж стали заручниками, а також інтерновані в нейтральні держави або безвісно відсутні;

– особам, що загинули, або померли внаслідок отриманих травм чи поранень – за весь місяць, у якому особа загинула.

Також  документ дозволить врегулювати порядок грошового розподілу одноразової допомоги у разі загибелі особи та визначення повного кола осіб, які мають право на одноразову грошову допомогу.

Нагадуємо, що учора в Запорізькій області відбувся обмін полоненими. Це другий обмін, який був проведений за останній час.

Ілюстративне фото на тему: Полонені. Фото з відкритих джерел

Він відбувся за домовленостями переговорних груп.

З полону повернулися 86 українських військових, серед яких 15 жінок.

Війна з Росією Законодавство Україна