fbpx
“Укроборонпром” створює спільний оборонний кластер з міноборони Чехії

“Укроборонпром” створює спільний оборонний кластер з міноборони Чехії

Боєприпаси Виробництво боєприпасів Війна з Росією ОПК Ремонт/обслуговування техніки Україна Укроборонпром Чехія

Концерн “Укроборонпром” починає співпрацю з міністерством оборони Чехії.

У пресслужбі концерну повідомили, що підписують угоду про створення оборонного кластера з Міжурядовою агенцією оборонної співпраці (AMOS) міноборони Чехії.

Створення оборонного кластера передбачає:

  • виробництво військової техніки;
  • збільшення обсягів виробництва боєприпасів різних калібрів (як на нинішніх потужностях, так і на новостворених у безпечних місцях);
  • розбудову сервісних хабів для обслуговування та ремонту військової техніки;
  • співпрацю у сфері високих технологій, зокрема створення спільних науково-дослідних центрів.
Підписання угоди між Укроборонпром та Міжурядовою агенцією оборонної співпраці міноборони Чехії, листопад 2022 Фото: Укроборонпром

Чеська Республіка стане надійним промисловим тилом для української оборони та усього оборонно-промислового комплексу“, – зазначив Томаш Копечний, заступник міністра оборони Чеської Республіки.

Підкреслюють, що для реалізації співпраці залучатимуть провідні українські та чеські оборонні підприємства, а також міжнародних донорів.

Цю угоду підписали в рамках домовленостей між президентом України Володимиром Зеленським та прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою.

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала та Президент України Володомир Зеленський, Київ, 31 жовтня 2022 Фото: Офіс Президента України

Нагадаємо, напередодні міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Державний концерн “Укроборонпром” налагодив виробництво артилерійських снарядів калібру 122 мм та 152 мм.

Нові боєприпаси до радянських систем вже пройшли випробування.

Боєприпаси 152мм. Фото: flickr.com

Резніков підкреслив, що поки Україна не планує налагоджувати виробництво боєприпасів калібру 155-мм для сучасних артилерійських систем.

Боєприпаси Виробництво боєприпасів Війна з Росією ОПК Ремонт/обслуговування техніки Україна Укроборонпром Чехія