fbpx
«Укроборонпром» уклав угоду з компанією Lockheed Martin

«Укроборонпром» уклав угоду з компанією Lockheed Martin

Lockheed Martin ОПК Співпраця США Україна Україна-США Укроборонпром

Державний концерн «Укроборонпром» провів низку переговорів та уклав три угоди з американськими оборонними компаніями.

Про це інформує Мілітарний.

У рамках візиту Президента України Володимира Зеленського до США державний концерн «Укроборонпром» провів низку переговорів та уклав три угоди про співробітництво з американськими оборонними компаніями, повідомила пресслужба концерну.

У концерні зазначили, що відбулася низка робочих зустрічей. Результатом яких стало досягнення домовленостей про співпрацю та підписання трьох угод про співробітництво на загальну суму 2 млрд. 500 млн. доларів США.

Проведено переговори з компанією Lockheed Martin Corporation. Результатом стало рішення про співпрацю у сфері оборонно-промислового комплексу. Йдеться про розробку спільних проєктів та програм, організацію досліджень та розробок.

Винищувач F-16 Fighting Falcon. Фото: 115th Fighter Wing

Також, Укроборонпром співпрацюватиме з компанією Harris Global Communications Inc. Підписана угода, передбачає реалізацію спільних проєктів, щодо постачання продукції в Україну, включаючи подальшу її інтеграцію у повітряні, наземні та морські системи.

Окрім того, укладено угоду з компанією-постачальником оборонної продукції GLOBAL ORDNANCE.

Перемовини із президентом міжнародної компанії DAY & ZIMMERMANN LONE STAR LLC також завершилися підписанням угоди.

Вона стосується розробки проєктів з модернізації та створення нових виробничих потужностей із залученням іноземного капіталу для підприємств Укроборонпрому.

Виробництво на заводі "Маяк"

«Досягнуті домовленості та підписані угоди виводять на новий етап співпрацю між нашими країнами у сфері ОПК та підтверджують зацікавленість американських партнерів у співробітництві з українською оборонкою», – відзначає Юрій Гусєв.

Нагадуємо, що американська компанія зі світовим ім’ям Lockheed Martin брала участь у міжнародній виставці «Зброя та безпека – 2021» в Україні з демонстрацією винищувача F-16.

Офіційно на камеру представники компанії нічого не коментували. Проте винищувач F-16 у вигляді макета, був представлений на їхньому стенді.

Lockheed Martin ОПК Співпраця США Україна Україна-США Укроборонпром