fbpx
«Укроборонпром» звітує про початок виробництва ВОГ-17

«Укроборонпром» звітує про початок виробництва ВОГ-17

АГС-17 Боєприпаси Виробництво боєприпасів Гранатомет Завод «Імпульс» ОПК Україна Укроборонпром

Державний концерн «Укроборонпром» повідомив про розгортання виробництва в Україні гранатометних 30 міліметрових пострілів ВОГ-17.

Про це інформує Мілітарний.

На Шосткинському заводі «Імпульс», розгорнуть серійне виробництво боєприпасів для підствольних та автоматичних гранатометів.

Це стало результатом державно-приватного партнерства з ТОВ «Спеціальне конструкторське бюро «Вектор-В», якому належить розробка цього боєприпасу.

Про це йшлося сьогодні, 1 листопада, на брифінгу генерального директора Укроборонпрому Юрія Гусєва.

“Постановка на серійне виробництво цього боєприпасу знаменує початок відновлення боєприпасної галузі України. Шосткінський завод «Імпульс» має всі необхідні можливості та компетенції для виробництва та доводить свою здатність забезпечити критичну потребу війська в боєприпасах. Ми прагнемо також досягти провідних позицій нашої держави на світових ринках ОВТ” – розповів Юрій Гусєв.

У державному концерні зазначили, що Україна завжди була залежною від закордонного постачання згаданих боєприпасів.

ВОГ-17

ТОВ «СКБ «Вектор-В» як розробник та ДП «Шосткинський завод «Імпульс» як виробник об’єднують свої зусилля та можливості для забезпечення критичної потреби українського війська у боєприпасах ВОГ-17 для підствольних та автоматичних гранатометів.

“Сьогодні в Україні нарешті з’явилося власне виробництво боєприпасів для гранатометів, яке має замкнутий цикл. Для нашого спеціального конструкторського бюро це успіх, а для України – безперечна перемога та приклад ефективного державно-приватного партнерства”, – наголосив керівник СКБ «Вектор-В» Віталій Жуков.

Розробку та весь цикл держвипробувань боєприпасу компанія провела за власні обігові кошти без залучення державного фінансування але з використанням науково-виробничого потенціалу ДП «Шосткинський завод «Імпульс».

Автоматичний станковий гранатомет АГС-17 «Пламя» (укр. «Полум’я») призначений для ураження живої сили та вогневих засобів противника, його техніки та транспорту, що знаходяться за укриттями (у відкритих окопах, ярах, на прикритих схилах висот).

Автоматичний станковий гранатомет КБА.117-02. Грудень 2020. Фото: КБАО

Українським аналог радянського АГ-17, є КБА.117, який був офіційно прийнятий на озброєння Збройних Сил України у 2019 році. Він призначений для установки в бойові модулі, ця версія гранатомету не має приладів прицілювання та ручного спуску. У 2020 році у військо надходити його піхотні версії КБА.117-02.

АГС-17 Боєприпаси Виробництво боєприпасів Гранатомет Завод «Імпульс» ОПК Україна Укроборонпром