fbpx
«Укрспецекспорт» підписав контракт з турецькою Aselsan на модернізацію систем ППО

«Укрспецекспорт» підписав контракт з турецькою Aselsan на модернізацію систем ППО

ASELSAN Модернізація ОПК ППО та ПРО Туреччина Україна Укроборонпром Укрспецекспорт

Державна компанія «Укрспецекспорт» підписала контракт з турецькою оборонною компанією Aselsan у сфері систем управління військами та модернізацію ППО.

Про це інформує Мілітарний.

Угодою, яка була підписана під час міжнародної виставки оборонної промисловості IDEF–2021, передбачено надання послуг щодо модернізації окремих систем протиповітряної оборони та щодо інтеграції до системи управління військами (Command&Control) виробництва ASELSAN, повідомила пресслужба ДК «Укрспецекспорт».

За результатом виконання контракту буде підвищено тактико-технічні характеристики систем ППО Збройних сил України.

«Цей контракт – черговий крок для поглиблення співпраці між нашими країнами у сфері військово-технічного співробітництва. На сьогодні компанія Aselsan A.S. є потужним виробником оборонної продукції в Турецькій республіці. Ця компанія не лише виробляє продукцію для майже усіх видів і родів військ, а ще займається ґрунтовною науково-дослідною роботою і впровадженням високотехнологічних розробок», – прокоментував підписання угоди Генеральний директор ДК «Укрспецекспорт» Вадим Ноздря.

Пускові установки ЗРК С-300ПТ

Турецька оборонна компанія Aselsan займається дослідженнями, розробкою та виробництвом військової продукції для оснащення повітряних, наземних і морських сил.

Компанія є одним з основних підрядників збройних сил Туреччини.

Раніше ми повідомляли, що «Укрспецекспорт» уклав рамковий контракт з турецькою компанією THK Teknik A.Ş. для створення ремонтної бази для гелікоптерів Мі-17 у Туреччині.

Укрспецекспорт і THK Teknik A.Ş мають досвід партнерства з 2018 року, коли вони виграли тендер на ремонт 18 багатоцільових вертольотів Мі-17 Головного командування жандармерії Туреччини.

Контрактом передбачено проведення ремонтів техніки турецьких клієнтів і виконання замовлень для третіх країн.

THK Teknik A.Ş. під різними назвами працює з 1925 року та надає широкий спектр послуг: від обслуговування літаків з максимальною злітною масою понад 5700 кг до ремонту планерів і гелікоптерів.

THK Teknik A.Ş. має чотири ангари, низку лінійних станцій та майстерень, кількість яких постійно зростає. Виробничі потужності сертифіковані дозволами SHY-145 та SHY-147 Генерального директорату цивільної авіації Туреччини.

ASELSAN Модернізація ОПК ППО та ПРО Туреччина Україна Укроборонпром Укрспецекспорт