fbpx
«Укрзалізниця» відновила залізницю до прифронтової Красногорівки

«Укрзалізниця» відновила залізницю до прифронтової Красногорівки

Донбас Україна Укрзалізниця Цивільні громадяни

Співробітники Акціонерного товариства «Укрзалізниця» відновили залізничну колію до прифронтової Красногорівки, що у Донецькій області.

Про це повідомляє Суспільне Донбас.

Це 16 кілометрів залізничних шляхів, що були розбиті снарядами від станції Роя до Красногорівки.

Першими по відновленій колії пройшли два локомотиви, які відвезуть у пункт ремонту вантажні вагони, що сім років простояли на станції «Красногорівка».

Наступним кроком стане відновлення 800 метрів під’їзних шляхів до Красногорівського вогнетривкого заводу аби забезпечити підприємство сировиною та вивезенням готової продукції.

Поки відновлення пасажирського сполучення з Красногорівкою не планується через близькість до лінії зіткнення.

У Мар’їнській військово-цивільній адміністрації, куди підпорядкована Красногорівка, сподіваються, що відновлення залізниці покращить економічний стан у громаді та дозволить збільшити кількість працюючого населення.

У грудні 2020 року «Укрзалізниця» запустила до прифронтової Авдіївки у Донецькій області потяг з Києва. Це є діючий потяг «Маяк», котрий до цього ходив за маршрутом Київ – Покровськ.

Нефірмовий потяг № 116/115—136/135 сполученням Київ — Бердянськ / Авдіївка.

Курсування за новим маршрутом «Маяк» № 135/136 Київ — Покровськ розпочалося з 13 грудня та курсує щоденно.


Бойовики обстріляли Красногорівку – є поранені


Відправлення зі станції Київ-Пасажирський о 19:19, прибуття на станцію Авдіївка о 09:10. Зворотно відправлення зі станції Авдіївка о 21:15 та прибуття на станцію Київ-Пасажирський о 11:04.

Поїзд зупинятиметься на станціях Миронівка, імені Тараса Шевченка, Знам’янка, Олександрія, П’ятихатки, Дніпро-Головний, Синельникове-2, Покровськ, Очеретине, Авдіївка та інших.

Донбас Україна Укрзалізниця Цивільні громадяни