fbpx
“Уралвагонзавод” відправив Міноборони РФ партію танків Т-90М

“Уралвагонзавод” відправив Міноборони РФ партію танків Т-90М

Бронетехніка ЗС Росії Росія Сусіди Т-90 Танк

Міністерство оборони Росії отримало ешелон нової партії танків Т-90М «Прорыв».

Про це йдеться у пресцентрі російської державної корпорації “Ростех”.

Танки передані російським відкритим акціонерним товариством «Науково-виробнича корпорація “Уралвагонзавод” імені Ф. Е. Дзержинського».

На відео продемонстрованому на всеросійському телеканалі “Звезда” зафіксовано дев’ять танків Т-90М.

У заході взяли участь керівники та працівники підприємства.

Працівники російського підприємства запевняють, що «Уралвагонзавод» продовжує працювати, попри поширення у ЗМІ інформації про зупинку роботи заводу.

Партія Т-90М "Прорыв" від “Уралвагонзавод” для Міноборони Росії. Травень 2022. Кадр з відео ЗМІ РФ

«Уралвагонзавод» у рамках державного оборонного замовлення постачає до військ Росії як нові, так і модернізовані до рівня Т-90М «Прорыв» танки.

«Підготовка та освоєння серійного виробництва цих бронемашин на підприємстві повністю завершено, отримано позитивні результати кваліфікаційних випробувань», – запевняють представники заводу.

Танк Т-90М, фото Уралвагонзавод, березень 2021

Танк Т-90М розроблений Уральським конструкторським бюро транспортного машинобудування (у складі концерну «Уралвагонзавод» входить до Держкорпорації «Ростех»).

Для Росії він є сучасною машиною в сімействі Т-90 і найбільш пристосованою до дій в умовах сучасного бою, в тому числі завдяки наявності всеракурсного захисту, нової системи автоматичного управління вогнем і реалізації заходів щодо підвищення живучості.

На ньому повністю замінено башту, модернізовано силову та трансмісійну установки, ходову частину, підвищено рівень бронестійкості. На танк встановлюються протикумулятивні екрани та система динамічного захисту «Реликт». Також він може бути оснащений і комплексом активного захисту «Арена-М».

Нагадаємо, на початку травня на Харківщині українськими бійцями знищено перший російський танк Т-90М «Прорыв».

Бронетехніка ЗС Росії Росія Сусіди Т-90 Танк